Létezik egy ember, akinek az Excel a festővászon

Elég fura dolog, amit a japán úriember művel, de valóban az Excel az, amiben a festményeit megalkotja. 

A Microsoft táblázatkezelője népszerű dolog, és aki igazán nagy zsonglőr benne, annak nagyban meg tudja könnyíteni az életét. Ezt teszi Tatsuo Horiuchi úr életében is, aki 79 éves művészember. A japán Nagano tartományban élő idős ember az Excel munkalapjait használja fel arra, hogy lenyűgöző képeket alkosson. Teszi mindezt azért, mert úgy gondolja, maga a festészet a hozzá szükséges kellékekkel meglehetősen drága mulatság tud lenni. Sokkal egyszerűbb a táblázatkezelőt használni, és venni mellé egy olcsó nyomtatót, illetve lapokat.


Érdemes tudni, hogy a művészünk nem kapásból az Excellel kezdte, hanem először nekifutott a szövegszerkesztőnek, ám úgy találta, ott túlzottan korlátozottak a lehetőségei. Ezt alatt leginkább azt érzi, hogy a lapméretek nem adták ki amit szeretett volna, míg az Excel szinte végtelen lehetőséget nyújt a kiteljesedésre. Mostanság már leginkább csak saját szórakoztatására készíti ezeket a képeket, ám korábban komolyabban tolta, és még az Excel Autoshape Art Contest első helyét is megnyerte. Ahogy Horiuchi úr fogalmazott, munkára sosem használta a táblázatkezelőt, viszont látott embereket, akik nagyszerű dolgokat műveltek benne. Nagyon szeretett volna rajzolni, ám a grafikus szoftverek elég drágák, míg a táblázatkezelő a legtöbb gépen előretelepítve megtalálható (arrafelé biztos így van). Ráadásul több funkciója van és könnyebben használható, mint, mint a Windows alapértelmezett rajzprogramja, a Paint.

Címkép: Reddit

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?