A Samsung szintet lépett a HDR háborúban: Jön a 8K anyagok HDR10+ támogatása

A HDR10+ és a 8K együtt olyan szép és éles látványt nyújt, ami túl közelről kiveri a szemünket. 

A Samsung eddig sem volt elhanyagolható tényező a HDR területén, a HDR10+ pedig olyan, ami tényleg élvezetes tévézést tesz lehetővé. Maga a formátum 4K-ban már létezik egy ideje, és a CHILI, a The Explorers, valamint a MEGOGO is így streamel, de nemsoká jön a 8K. A HDR10+ technológia optimalizálja a fényerőszintet és maximalizálja a kontrasztot, így a képernyő még fényesebb kiemeléseket, valamint mélyebb sötét színeket képes megjeleníteni. A nagy rivális Dolby Vision eljárás vetélytársának szánt technológia elérhető minden UHD TV-n és 2019-es 8K TV modellen, beleértve a Samsung QLED TV választékát is. A koreai cég kijelző üzletágának alelnöke úgy fogalmazott, hogy a HDR az egyik kulcsfontosságú technológia az ultramagas képminőség tekintetében. A formátumnak köszönhetően minden egyes képkockát úgy tudunk megjeleníteni, ahogy azt a készítők megálmodták.


Kép: Samsung

A Samsung az OTT streaming szolgáltatókon túl sok más piacvezető tartalomszolgáltatóval is együttműködik. Várhatóan a Rakuten TV, a Deutsche Telekom Magenta TV-je és a Videociety VOD (Video on demand) szolgáltatásai is támogatni fogják a HDR10+ technológiát 2019 év vége és 2020 első negyedéve között. Emellett a Molotov francia OTT streaming szolgáltató, amely elsőként tett egy helyen elérhetővé élő és on-demand TV-csatornákat, szintén alkalmazhatja a HDR10+ technológiát. A már meglévő televíziók és okostelefonok HDR10+ minősítése mellett a Samsung a B2B termékei esetében is alkalmazza a programot. Ilyenek a vállalat micro LED modelljei, mint például a The Wall Pro vagy a The Wall Luxury. Ezek a termékek már megkapták a HDR10+ minősítést és a Samsung tovább kívánja bővíteni az ökoszisztémát más LED termékeivel.

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?