Dübörög az ujjlenyomat-olvasók piaca

Az ujjlenyomat-olvasók mostanra rengeteg eszközben jelen vannak, léteznek kapacitív, optikai, ultrahangos, és hőalapú megoldások is. A legújabb trendet persze a kijelzőbe épített változatok jelentik.

Sok fogyasztó számára ma már alapelvárás, hogy a megvásárolt készülékben legyen ujjlenyomat-olvasó, ezeket ugyanis használják az üzletekben, okosotthonokban, pénzügyi szektorban, többek között. 2019-re ennek köszönhetően az ujjlenyomat-olvasók piaca 3,5 milliárd dollárt ér.


A becslések szerint a következő 5 év során komoly növekedést mutat majd fel a szektor, az értéke pedig egészen 7,1 milliárd dollárra emelkedik. A fogyasztói termékek többségében lesz majd effajta szenzor, vagyis a biometrikai azonosítás egyik legelterjedtebb formája továbbra is ez marad. 2024-ig a slágert a kapacitív, fizikai leolvasók jelenik majd, ezeket lesz a legkönnyebb beépíteni az eszközökbe.

Fotó: Forbes

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?