Érkezik a Volvo első Androidos autója

Az elektromos Volvo XC 40 multimédiás rendszere Androidos alapokon nyugszik, így a vezetők egy ismerős felületet láthatnak az autóban is. 

Tény, hogy nem a Volvo az első négykerekű, amiben a Google rendszere van, mivel a Polestar 2 kapta meg először, amit bár Kínában szerelnek össze, de a Volvo tervezte. Az elektromos XC 40 egyébként is számos érdekességgel rendelkezik, de az egyik ezek közül mindenképpen az Android alapú szórakoztatás. Már csak azért is, mert a nyílt forráskódú OS mellett számos egyéb Google fejlesztés is helyt kapott. Úgy mint például a Google Maps, Google Play, vagy éppen a Google Assistant.


Kép: Autocar

Az autógyártó szerint leginkább azért jó az Android, mert a felhasználók egy jól ismert felületet látnak viszont, csak ezúttal nem a telefonon. Az Assistant segítségével lehet például az utastér hőmérsékletét szabályozni, vagy Spotify lejátszási listákat indítani, míg a Play-ből az autóra optimalizált alkalmazások tölthetőek. A Maps létjogosultságát pedig már magyarázni sem kell, hiszen valós időben szolgáltat információkat. Meg egyébként is, az autóval adott saját navigációk ideje leáldozóban van, hiszen rengetegen akkor is inkább a telefont választják, ha amúgy gyárilag megkapják a navit. A Volvo október 16-án fogja bemutatni az elektromos XC 40-et.

Címkép: Auto Express

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?