A Chuwi UBook Pro egy passzív hűtésű windowsos tablet, 12,3 hüvelykes, 1920 x 1280-as kijelzővel, beépített támasszal, lecsatolható billentyűzettel és digitális tollal. Nagyjából egy hónapja debütált, most pedig 399 dollártól fölfelé előrendelhető lett, elindult ugyanis az Indigegogo-kampánya.

A tervek szerint decemberben világszerte elkezdi a kiszállításokat a gyártó. Sajnos az alapot nem az Intel Core m3-8100Y jelenti, ez a top ajánlat, az alapárért csak Celeron N4100-as processzor jár. Ennyiért azonban jár a toll és a billentyűzet is.

449 dollárért már az erősebb CPU-t adja a Chuwi, még 50 dollár felárért a kiegészítők is járnak. Mivel a darabszámok korlátozottak, ezért a végső megjelenéskor valószínűleg árakat emel majd a cég.

A hibridbe egyébként 8 GB RAM, 256 GB-os SSD, 38 Wh-s akku, 5 és 2 megapixeles kamerák fértek, akad jackcsatlakozó, microSD-foglalat, WiFi és Bluetooth is. Az érintőpad üvegből van, a billentyűzet megvilágított és fröccsenésálló is. Mivel a Chuwi működő cég, ezért most nem a fejlesztésre vagy gyártásra gyűjt pénzt, csupán promóciós eszköznek használja az Indiegogót.

Fotó: Chuwi