Klasszikus játékokhoz készült az Analogue Pocket kézi konzol

Aki retró jellegű játékokkal játszana modern eszközön, az rengeteg emulátorból választhat már, de akad nagyon sok olyan modern kézi konzol is, amin régi játékok futnak. Az Analogue Pocket egy kicsit azonban más. 

A közelgő kézi konzol két FPGA-t tartalmaz, amelyek úgy programozhatóak, mintha az eredeti játékrendszer tényleges hardvereként dolgoznának. Vagyis emuláció nélkül futtathatóak a játékok.


Az eszköz támogatja a Game Boy, Game Boy Color, Game Boy Advance kazettákat, és gyárilag több mint 2780 játék támogatott.

Mivel a rendszer az adaptereket is támogatja, ezért igazából a Neo Geo Pocket Color, az Atari Lync vagy a Sega Game Gear rendszerekre írt játékok is használhatóak, emuláció nélkül.

A termék ennek ellenére modern: a 3,5 hüvelykes kijelző 1600 x 1440-s, a grafika skálázható, támogatott a zenelejátszás, van újratölthető lítium-ionos akku, USB-C port, jackcsatlakozó, microSD-foglalat, áttérképezhető gombok is. Lesz továbbá tévés dokkoló is, maga a konzol pedig 200 dollárba kerül, ha idén megjelenik.

Fotó: Analogue

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?