Még a Nikon sem gondolta volna, hogy ennyi rendelés érkezik, így nem tudnak olyan tempóban gyártani, mint ahogy vinnék a vásárlók. 

Habár ma már minden telefonban van fényképező, és magától elmossa a hátteret, meg remek képeket készít sötétben, azért a valódi fotózás szerencsére messze túlmutat a legdrágább mobilokon is. Sőt, valójában akár egy 150.000 forintos fotómasina is jobb képeket tud készíteni, mint a telefon, de az igazán profi fotósok természetesen súlyos pénzeket kell, hogy a tevékenységükbe öljenek. Például akkor, ha a NIKKOR Z 58mm f / 0.95 S Noct nevű objektívre vágynak, mely idehaza hárommillió forintért kapható, míg a szerencsésebb fejlett országokban 8000 dollárért (kb 2,4 millió forint).

Kép: Nikon

Arra azonban még a gyártó sem számított, hogy a kereslet ekkora méreteket ölt, így a napokban elnézést kellett kérniük a felhasználóktól, de ideiglenesen felfüggesztik az előrendeléseket. A Nikon objektívjének – mely egyébként az eddigi leggyorsabb a cég kínálatában – gyártása egyszerűen olyan bonyolult feladat, hogy több idő szükséges hozzá, mint amilyen mértékben a megrendelések növekednek. Természetesen a cég mindent megtesz annak érdekében, hogy kielégítsék az igényeket, de inkább ez legyen, mint az, hogy a nyakukon marad minden. Arról sajnos nincs információ, hogy egyébként mit is jelent a megnövekedett kereslet, és azt sem, hogy konkrétan mi az oka, de aki esetleg ilyet rendelt, jó ha tudja, hogy várni kell. Még akkor is, ha nem a Nikontól, hanem viszonteladótól kéri.

Címkép: csokiból készült fényképezőgép – Jacqueline Macou