Szilveszter, az év utolsó napja, december 31. Az ember keresgeti a híreket, aztán lecsapja a laptop kijelzőjét, és elmegy futni a kutyával!

Kétségünk sincs, hogy egész évben mindenki kőkeményen húzza az igát, akár fizikai, akár szellemi munkát végez. Aztán eljön december 31, az év utolsó napja, amikor a legtöbben arra koncentrálunk, hogy legyen estére elég sör és rövid. Ilyenkor viszonylag nehéz leülni a laptop elé, és nekilátni túrni a hatalmas világszőttest, hogy valami érdekességet találjunk. Még az olyan nagy olvasottságnak örvendő oldalaknál is, mint például a The Verge, látszik az ünnepi hangulat. A karácsony és december 31 közti időszakban összesen írtak annyi cikket, mint amennyit egyetlen nap alatt szoktak. De érthető, hiszen ott is csak emberek dolgoznak, mint ahogy itt is. Elnehezültünk a bejglitől, töltött káposztától, kókuszos sütiktől, és a vidéki rokonsággal töltött nagy családi összejövetel kötelező “igyá’ má’!” pálinkáitól.

Ő itt Popcorn, róla van szó a bevezetőben. Kép: a szerző saját fotója

Éppen ezért talán megbocsátható az is, ha a magam részéről most nem hozok semmiféle rablónak hitt porszívót, Jézusos hátlappal ellátott méregdrága iPhone-t, sem pedig VR-headsetet viselő orosz teheneket. Hiszen kinek van ilyenkor kedve melózni? Oké, sokan vannak, akik mégis megteszik, hiszen nyitva a bolt, járnak a buszok, vonatok, repülők, és dolgozik a traffipax. Nekik ezúton is köszönöm (kivéve a traffit, de nem kell gyorsan hajtani), én pedig beteszem még a saját oldalra és a kifelé mutató linket, helyére lököm a SEO-t, aztán elmegyek futni a kutyával, majd irány a bolt,. A nejem termetes listát írt, hogy mi kell az esti mulatsághoz, amin néhány másik családot látunk vendégül, hiszen ma van december 31, az év utolsó napja. Holnaptól pedig isten hozott kedves 2020, legyél boldog új év!

Címkép: Ulrike Mai – Pixabay