Büntetés: 25 millió eurót varrtak a franciák az Apple nyakába

A frissítés miatt lassuló iPhone-ok okán járt a 8,5 milliárd forintnak megfelelő büntetés. 

A gigacégek olykor gigabüntetéseket kapnak, amit láttunk is már nem egyszer, de bármennyire durvának hangozzanak az összegek, valahogy egyik vállalat sem roppant bele. Ahhoz képest például, amikor a Google nyelt be a Marsról is látható mértékű sarcot, az Apple számára 25 millió euró nem egy infarktus közeli büntetés. Mindezt azért kell kifizetnie, mert korábban olyan frissítést adott ki, ami az öregebb eszközöket lelassította. Történt mindez még 2017-ben, bár elég alattomosan, hiszen a gyártó nem hívta fel a figyelmet a változásra, azzal a felhasználók empirikus úton találkoztak.


Címkép: Jan Vašek, Pixabay

Ezt követően az Apple elismerte, hogy valóban így van, bár hozzátette, hogy az iOS 10.2.1-gyel érkező funkció a régebbi akkumulátorokat igyekszik kímélni. A probléma leginkább azzal van, hogy elég sok felhasználó emiatt kényszerűségből a készülékvásárlás mellett döntött. Holott elég lett volna az akkumulátort kicserélni, és máris megszűnt volna a sebességprobléma, csakhogy ezt az Apple egyáltalán nem kommunikálta. A téma kapcsán nem csupán a francia hatóságok döntöttek a büntetés mellett, hiszen Olaszország ötmillió eurót szabott ki. Az Apple egyébként továbbra is fenntartja, hogy a lassulást biztonsági okok indokolták, és nem az volt a cél, hogy készülékvásárlásra ösztönözzék a tömegeket. De ilyet egyébként sem feltételezne senki a cégről, ugye?

Címkép: Pixabay

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?