Nagyon durva lett a Samsung kicsi, kihajtható mobilja, a Galaxy Z Flip

A Samsung megint beelőzte a világot, a Galaxy Z Flip hajtogathatós, kompakt telefon evolúciós lépésnek, és nagyon használhatónak tűnik!

A Samsung volt az első cég, amely összehajtható telefonnal lépett színre a Fold személyében, és a vállalat már elő is állt a kistestvérre. Ez pedig a szintén hajtogatható, de jóval kisebb Z Flip, amely egy kicsit a régi kagylómobilokra emlékeztet.


Kihajtva 6,7 inches egybefüggő felületet alkot, a zsanért elrejtették, és összecsukva viszonylag kényelmesen elfér egy tenyérben. A Galaxy Z Flip a vállalat exkluzív, saját fejlesztésű Ultra Thin Glass üvegéből készült Infinity Flex kijelzőjével érkezik, és tényleg nem nagyon hasonlít semmire, amit korábban láttunk a telefonos iparágban. Kameráját a belső kijelzőbe integrálták, ami nagyon jó döntés volt, hiszen így extra helyet nem foglal. A Galaxy Z Flip széles szögtartományban hajtható ki, akár egy laptop képernyője. A Rejtett zsanérban megtalálható a Samsung új seprő technológiája, amely mikroméretű műanyag rostok segítségével tartja távol a koszt és a port a készüléktől.

Extra szolgáltatások – Galaxy Z Flip

A készülék olyan extra szolgáltatásokat is kínál kialakítása révén, amelyek szintén újdonságnak számítanak.

  • Szabad kezekkel – A készülék kihajtott állapotban szinte minden szögben stabilan nyitva marad, az így készített szelfik pedig még többet mutathatnak meg a felhasználókat körülvevő világból. A Google Duo videóchat funkció interaktív csevegést tesz lehetővé.
  • Hajlított mód – A Samsung és a Google közösen alkotta meg a Hajlított módot, amely kifejezetten a Galaxy Z Flip előre kihajtható kialakításában rejlő lehetőségeket helyezi előtérbe. Ha az eszköz szabadon áll, a kijelzőn automatikusan két 4 colos képernyőfelület jelenik meg, így egyszerre képes a felső részen audiovizuális tartalmakat megjeleníteni, az alsó részen pedig minden vezérlő funkció elérhető. A YouTube kezelése kifejezetten egyszerű, hiszen a felhasználók egyszerre nézhetnek videókat a képernyő felső részén, míg alul megkereshetik a következő videót, elolvashatják a leírást vagy akár kommentelhetnek is.
  • Továbbfejlesztett kamera – A Galaxy Z Flip önmagában is stabilan áll, így képes a legtöbb élethelyzetből kihozni a maximumot, legyen szó akár egy időzített csoportképről vagy egy éjszaka készült, jó minőségű felvételről. A készülék megkönnyíti a közösségi média felületekre szánt tartalmak gyártását, a Galaxy Z Flippel ideális szögből készülhetnek látványos képek állvány nélkül is. A felhasználók vaku nélkül is könnyedén rögzíthetnek lenyűgöző Éjszakai Hyperlapse videókat és készíthetnek Éjszakai módban, fényhiányos környezetben is kiváló felvételeket. Mindehhez elég csak kihajtani a készüléket és stabil alapra helyezni. Összecsukott állapotban az előlapi kamerával egy kézzel is magas minőségű szelfik készítők. A 16:9-es képarányú kijelző zökkenőmentes videókészítést tesz lehetővé, az elkészült felvételek pedig tökéletes közösségi médiás tartalmakként jelenhetnek meg.
  • Személyre szabott értesítések – A Galaxy Z Flipen az üzenetek, hívások és értesítések összecsukott, álló, vagy nyitott állapotban is azonnal megjelennek. Összecsukva a dátum, az idő és az akkumulátor töltöttsége egy pillantással ellenőrizhető. A valós idejű értesítésekkel a felhasználók a készülék kihajtása nélkül is fogadhatnak hívásokat, az üzeneteikre pedig az értesítésre koppintással, majd a készülék kinyitásával válaszolhatnak.
  • Többablakos mód – A Többablakos mód segítségével egyszerre több applikáció is használható, ehhez elég azokat a Tálcára húzni. Így a felhasználók egy, a divatról szóló cikk olvasása közben akár rá is kereshetnek a legújabb ruhadarabokra a képernyő alsó felén megnyitott applikációban.

A Galaxy Z Flip Magyarországon 2020. február 21-től 535.900 Ft-os ajánlott fogyasztói áron Tükör Lila és Tükör Fekete színekben lesz elérhető korlátozott számban.

Még több infó a hivatalos termékoldalon!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?