Apple: 150 milliárd forintos kártérítést ért a lassítás

Gigantikus összeg kifizetésére bólintott rá az Apple a peren kívüli megegyezésben, amit azért fizet, mert szándékosan lassította a régi iPhone-okat. 

Még 2017-ben pattant ki az a botrány, miszerint az Apple az iOS akkor éppen aktuális frissítésével lelassította a régebbi iPhone-okat. Ezt a cég azzal magyarázta, hogy nem szerette volna, ha a megújult operációs rendszer miatt a korosabb készülékek elhasználódott akkumulátorai meglepetésszerűen adják fel a harcot. A felhasználók azonban valahogy nem tűntek befogadónak erre a válaszra, és több per is indult a téma kapcsán. Franciaországban például 25 millió eurós büntetés lett a vége. Most azonban sokkal komolyabb összegről szólnak a tengerentúli hírek.


Kép: Jan Vašek, Pixabay

500 millió dollárt, tehát 150 milliárd forintnak megfelelő összeget szán az Apple a kártalanításra, ami annyit tesz, hogy 25 dollárt kap minden egyes amerikai polgár, aki érintett a dologban. Az már csak hab a tortán, hogy egyébként bő 90 millió dollárt húznak be az ügyvédek, amennyiben a bíróság is elfogadja a peren kívüli megegyezést. További érdekesség, hogy amennyiben a kifizetendő összeg meghaladja az 500 millió dollárt, úgy az iPhone tulajdonosok kevesebbet kapnak a jelenleg tervezettnél. Mindez azért van, mert a felhasználók és a bíróság szerint is úgy tűnt, mintha a lassítással a gigacég nem az akkumulátorokat kímélné, hanem új készülék vásárlására ösztönözné a polgárokat.

Címkép: Pixabay

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?