Megnéztük a tévézés jövőjét – Nagyon durva lesz!

A Samsung csodafegyvere, a Micro LED technológiára épülő The Wall „tv” legfrissebb verziója az idei CES-en mutatkozott be! Még szebb, még jobb, mint korábbi verziói, mi pedig megnéztük egészen közelről!

A termék különlegessége, hogy minden egyes alpixel mögé egy egyedileg vezérelhető színes LED-et építettek, tehát sikerült megvalósítani a Valódi LED kijelzőt. Ennek köszönhetően a kontraszt bombasztikus, a vonalak tűélesek, a finom átmenetek is pontosak.


A The Wall nem korlátozódik téglalap formára
A The Wall nem csak klasszikus téglalap alakban rakható össze.

A moduláris, vagyis több darabból (és nem feltétlenül csak a szokásos formában) összeállítható készülékből egy formára meglehetősen hagyományos verziót nézhettünk meg a belvárosi Ferrari szalonban, ahol a korábbi bemutatókkal ellentétben nem volt semmilyen kordon, vagyis egész közel mehettünk hozzá. Azt nem mondom, hogy nem frászoltam, hogy mi lesz, ha véletlenül rosszul érek hozzá, de szerencsére nem döntöttem el, így nem vertem magam életem végéig tartó adósságba.

Lássunk azért számokat is! A The Wall 75, 93, 99, 110 és 150 hüvelykes méretekben lesz majd kapható – ezek közül a 110-est nézhettük meg élőben, ami alig volt alacsonyabb az én 170 centimnél. Ez a méret még 4K felbontású, de a legnagyobb 8K-t is tud. A bemutató során többféle tartalmat is láthattunk rajta, és mindegyik kifejezetten jól nézett ki normál távolságból nézegetve őket, ahhoz, hogy az illesztéseket látni lehessen, elég közel kellett menni a készülékhez. Ráadásul ezek mozgókép megjelenítése közben abszolút eltűnnek, és bár a fal tudja a háttér módot is, egy ilyen cuccot az ember mégis inkább filmekhez, vagy játékokhoz (a képfrissítési ráta 120 hertz) használ majd, semmint a kedvenc Van Gogh festményének a megjelenítéséhez.

Ilyen aprócska ladikokon is előfrodul már egy-egy „The Wall”

A The Wall üzleti és otthoni felhasználóknak egyaránt ajánlják, de egyelőre még meglehetősen sokba kerül, így még néhány évig biztosan nem lesz tömegtermék. Hagyományos úton a boltban nem is lehet megvenni, csak közvetlenül a Samsungon keresztül, és minden esetben egy egyedi konstrukciót dolgoznak ki az ügyfélnek. A vállalat munkatársai szerint van rá reális esély, hogy a Micro LED legyen a tévézés egyik lehetséges jövője, legalábbis ők meg vannak győződve arról, hogy ha tíz év múlva bemegyünk egy nagy műszaki áruházba, akkor leemelhetünk a polcról egy ilyen masinát.

Mi drukkolunk, mert amit láttunk, az nagyon meggyőzőnek tűnt! A kép minősége egyszerűen remek, a színek szépek, a mozgásmegjelenítés hibátlan, a kontraszt penge, a betekintési szög pedig tökéletes.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?