Már idén befuthat a 150 megapixeles kamerával szerelt Xiaomi mobil

A több megapixel jobb? Önmagában nem, hiszen a szenzorméret és a feldolgozóalgoritmusok bizonyítottan többet számítanak.

Ennek ellenére marketinges szempontból minél több a megapixel, annál jobb. Nem meglepő tehát, hogy egyes gyártók ebbe az irányba indultak. A 108 megapixeles Xiaomi mobilok után idén pedig már olyan is lesz, amibe 150 megapixeles fő kamerát szerelnek. Egyelőre csak a Samsung képes 100 megapixelnél nagyobb felbontású szenzort gyártani, így a 150 megapixeles is a dél-koreai cégtől származik majd.


A szenzor most 1 hüvelykes lesz, ami jóval nagyobb, mint az első 108 megapixelesnél. Sőt, még a Nokia 808 PureView megoldását is lekörözi. Ez is 9 képpontból csinál majd egyet, vagyis 16 megapixeles képekre lehet számítani. Az erre építő mobil a negyedik negyedévben jöhet, majd jövőre az Oppo és a Vivo is átállhat a 150 megapixelre.

Fotó: Xiaomi

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?