A TP-Link szerint sem kell az utcán lófrálnunk, hiszen a világ házhoz jön a routereken keresztül. 

A home office-ból a munkahellyel való biztonságos kapcsolattartás a járványos időszak egyik legfontosabb témája. Ilyenkor az emberek idejük java részét otthon, távmunkával
töltik. Az ehhez szükséges hálózatok kialakításánál fontos, hogy a biztonság az elsődleges szempontok között legyen. Nem nehéz belátni, hogy izzadságos munkák gyümölcsét illik óvni az illetéktelenektől, akik, ezzel jelentős anyagi kárt okozhatnak, és akár egy nagy cég likviditását is alááshatják.

Archer-C80, Kép: TP-Link

Természetesen egy ilyen hálózat kialakításának alapvető feltételei vannak. Otthoni felhasználóknál a legfontosabb, hogy olyan routert (ez az eszköz teremti meg a kapcsolatot az internet és a számítógép között) válasszanak, amely képes VPN – azaz
Virtuális Saját Hálózat – létrehozására, annak támogatására. Az ilyen nagyteljesítményű, erős és gyors routerek, mint például a TP-Link Archer C80, személyre szabható vezetékes és vezeték nélküli hálózatokat hozhatnak létre. Segítségükkel az adatok úgy közlekedhetnek a világhálón, mintha magánrepülőgéppel utaznának egészen a célállomásig, míg mások adatai zsúfolt, kereskedelmi járatokkal utaznak, több átszállással.

TL-ER6120, Kép: TP-Link

A legtöbb eszköz gyárilag úgy kerül kialakításra, hogy képes VPN alkalmazásra, és annak többféle gyakorlati megvalósítására, pl. PPTP vagy a modernebb IPSEC technológiákkal. Otthoni routereknél jellemző a 10-20 Virtuális Saját Hálózat létrehozásának lehetősége, lefedve ezzel egy átlagos család igényeit, de fontos az egyszerű kezelhetőség, amely megvalósulhat akár egy letöltött, ingyenes alkalmazáson keresztül is.

Archer-MR600, Kép: TP-Link

Egy olyan üzleti router, mint amilyen a TL-ER6120, amely egyszerre 100 VPN csatornát működtethet, de akinek ez sok, annak ott a TL-ER6020, amely 50 VPN csatornájával biztosíthat távoli hozzáférést a céges erőforrásokhoz. Nem mellesleg az otthoninál jóval védettebb megoldásokkal. Az internetcsatlakozáshoz ma már a vezetékes előfizetés megléte sem feltétel.

TL-ER6020, Kép: TP-Link

Az olyan otthoni felhasználásra szánt routerek, mint az Archer MR600, egy egyszerű telefonos SIM-kártya csatlakoztatásával képesek nagy sebességű vezetékes és vezeték nélküli hálózat létrehozására, egyszerre akár 64 eszköz számára. Tehát megoldások vannak szép számmal, csak győzzünk választani.

Címkép: TP-Link