Így segíthetnek az okostévék túlélni az agyrobbantó bezártságot

Mutatunk néhány konkrét tippet, hogy hogyan lehet kihozni a legtöbbet egy ilyen masinából!

A Samsung végzett egy felmérést, amelyből kiderült, hogy a magyarok március 2. óta közel 10 százalékkal több időt töltenek a tévéképernyők előtt. A cég ezen felbuzdulva készített egy hasznos kis összeállítást azzal kapcsolatban, hogy hogyan is lehet kihasználni a modern okostévékben rejlő erőt. E készülékek ugyanis számtalan, sokszor talán rejtett extrát is kínálnak, amik viszont segíthetnek ezen nehéz időszakban, mikor az átlagosnál sokkal több időt kell a négy fal között tölteni saját és szeretteink biztonsága érdekében. A következő tippekkel kihasználhatjuk az okostévékben rejlő lehetőségeket, legyen szó otthoni munkáról, tanulásról, vagy a belső egyensúly megőrzéséről.


Meditálás a természetben – zene és képek

Otthoni környezetben is fontos időt szánni az elmélyülésre, a belső gondolatok és érzések kezelésére. Számtalan okostévé applikáció biztosít kellemes tájképeket a természetből kölcsönzött hangok kíséretében. Ezek segíthetnek megnyugtatni a frusztrált idegrendszert és hozzájárulhatnak a meditációhoz is. A Samsung televíziók Ambient módjával a készülék kikapcsolt állapotban is műalkotásokat, családi fotókat vagy akár megnyugtató képeket jelenít meg.

Földrajzóra térképpel

A gyerekek számára kihívást jelent az otthoni tanulás, de egy okostévé számukra is színesebbé teheti az iskolai felkészülést. Az olyan tantárgyaknál, ahol a megértésben fontos szerepet játszanak a vizuális segédeszközök, mint a földrajz, a biológia, vagy a történelem, jelentős hozzáadott értéke lehet a tévé nagy képernyőjén megjelenő információknak. Ez egyszerűen, fotók feltöltésével is megvalósítható, de a különböző oktatási segédanyagok is hatékonyabbak nagy felbontású kijelző használatával.

Virtuális múzeumlátogatás

A bezártság érzését enyhíthetik a világ legnagyobb múzeumai által kínált virtuális túrák, amelyekkel többet között a Louvre, az Uffizzi, a Vatikáni Múzeum, vagy akár a Szépművészeti Múzeum gyűjteménye is megtekinthető nappalink biztonságából. A finoman megmunkált műtárgyak még valóságosabb élményt nyújthatnak, ha a túrát nem telefonos, vagy laptopos képernyőről, hanem nagy felbontású okostévén nézzük.

Kávéházi és munkahelyi hangulat munka közben
Ha hiányzik az irodai légkör, egy okostévével könnyedén munkahelyi hangulat teremthető. Ehhez érdemes valamelyik zenei streaming szolgáltató, vagy a YouTube kínálatából kiválasztani egy olyan lejátszási listát, amely munkahelyi, vagy kávéházi zajokat biztosít hosszú órákon keresztül. A videókonferenciákhoz pedig laptop és telefon helyett a tévé képernyőjét használva a kommunikáció munkatársainkkal sokkal gördülékenyebbé válhat.

+1 Nagy képernyő szemünk épségéért

Az otthoni munkához sokan laptopjukat használják, amelynek kisebb képernyője nehezebbé teheti a nagy táblázatok, vagy a részletes grafikai anyagok áttekintését. A Samsung okostévéi azonban a Wi-Fi Directen keresztüli képernyőtükrözéssel, vagy egér és klaviatúra csatlakoztatásával másodlagos képernyőként is használhatók. A nagyobb felbontás kiegészítve a kékfény-védelemmel segít megóvni a szem épségét, és átláthatóbbá teheti a munkát. A 2019-ben bevezetett, a legújabb készülékeken elérhető Remote Access szolgáltatással pedig akár a tévén keresztül is irányítható a számítógép.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?