A Samsung online útmutatóval segíti az idősebbeket a kapcsolattartásban

Könnyen érthető leírások és ábrák a legnépszerűbb alkalmazások telepítéséhez és használatához – a Samsung többek között ezekkel segíti az idősebb felhasználókat abban, hogy kényelmesen és biztonságosan tarthassák a kapcsolatot a szeretteikkel. A vállalat weboldalán elérhető kisokos emellett a személyes adatok védelméről is tartalmazza a legfontosabb tudnivalókat.

Bár a legtöbben gyakorlottan használják a különféle okostelefonos alkalmazásokat, jelenleg sok olyan idősebb rokonnal is az online platformokra szorítkozik a kapcsolattartás, akik nem olyan gyakorlottak ezek használatában, mint a fiatalabb generációk. A Samsung annak érdekében készítette el kisokosát, hogy számukra is megkönnyítse az olyan appok letöltését és telepítését, mint a Skype, a WhatsApp vagy épp a Facebook. Az anyag a regisztrációban is segít, de ezután sem engedi el az erre rászorulók kezét, hiszen az adatvédelemhez kapcsolódó tippek mellett olyan ábrákat is tartalmaz, amelyekkel könnyedén megismerhető az egyes alkalmazások kezelőfelülete is.


A Samsung kisokos egy másik fontos témát is érint, ez pedig nem más, mint a hiteles kommunikáció és az álhírek felismerése. Ennek legfőbb oka az, hogy járványhelyzetben kiemelten fontossá válik, hogy idősebb rokonaink és barátaink is felismerjék az álhíreket, és ne hagyják magukat félrevezetni ezek által. Emellett a kényszerűen otthon töltött napok egyhangúságát is igyekeznek enyhíteni, ehhez világhírű múzeumok online tárlatait teszik ingyenesen elérhetővé a járványhelyzet idejére, de egyéb tippeket is adnak a szabadidő tartalmas otthoni eltöltéséhez.

A vállalat a zavartalan használatot és az eszközök karbantartását ingyenes szolgáltatásokkal és kiterjesztett jótállással is segíti.

„Mindenki számára nehéz időszak a mostani, nehezebb a mindennapi kapcsolatokat ápolni, ezért egyre többen támaszkodnak az alkalmazásokra és online kommunikációra. Szeretnénk segítséget nyújtani idős felhasználóinknak, hogy könnyebb legyen számukra a bezártság – mondta el Samu Zsófia, a Samsung Magyarország kommunikációs vezetője. – Az útmutatóval olyan ismereteket szeretnénk átadni, amelyek nemcsak most, hanem a járvány után is hasznosak lehetnek és hosszú távon segítik a családok összetartását.”

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?