Idén is lesznek totál egyedi külsejű, semmi máshoz nem hasonlítható tévék a Samsung kínálatában. Íme a Samsung Lifestyle család!

Samsung Lifestyle tévék

A Samsung hosszú ideje magabiztosan uralja a televíziós piacot, köszönhetően többek között annak, hogy a vállalat az elmúlt másfél évtizedben nagyon komoly figyelmet fordított arra, hogy a dizájnban is újat mutasson. Amíg az egykori vezérbikák leragadtak a konzervatív vonalaknál, addig a dél-koreai cég bevállalta a merész húzásokat, elég ha csak a színezett kristályos élekre, a formabontó organikus talpakra vagy akár az ívelt készülékházra gondolunk. Azaz, azokra a maguk idejében forradalminak számító újdonságokra, amelyeknek köszönhetően a cég e területen is diktálhatta a trendeket.

Samsung Lifestyle

A vállalat az elmúlt években sem lazított a gyeplőn, és folyamatosan jelentkezett szokatlan tévés megoldásokkal, amelyek minden korábbinál szélesebbre tágították a televíziós univerzum korlátait. Ezek az úgynevezett Lifestyle modellek, amelyek amellett, hogy megkapták a cég által fejlesztett legfrissebb képi és hangtechnológiákat, totálisan egyedi külsővel bírnak, illetve exkluzív szolgáltatásokkal rendelkeznek.

The Frame TV

Íme a modell, ami bekapcsolva egy tv, kikapcsolva pedig egy műalkotás! Úgy tervezték meg ugyanis, hogy a televíziók helyett sokkal inkább egy hagyományos képet idézzen. E hatás érdekében a tradicionális kávák helyett speciális kerettel látták el, ami ráadásul cserélhető, így a színe, textúrája a környezethez igazítható. Falra is akasztható, de vásárolható hozzá speciális, leginkább a festőállványokra hajazó tartószerkezet is, és akár szimpla talpakra is felállítható.

A Frame TV-nél komoly hangsúlyt fektettek arra, hogy a megjeleníthető tartalom is igazodjon a “képkeret” koncepcióhoz. Ennek érdekében megkapta a Samsung exkluzív, Art Store nevű szolgáltatását, amely irgalmatlan mennyiségű festményt, fotót, installációt, rajzot és metszetet tartalmaz. Ezek pedig a Művészeti Módban egy pillanat alatt a kijelzőre varázsolhatóak, ráadásul úgy, hogy még a paszpartu sem hiányzik, így az illúzió gyakorlatilag tökéletes. Emellett természetesen a saját képek is átlőhetőek rá, akár vezeték nélküli úton is.

A 2020-as The Frame televíziókból természetesen az okostévé rendszert sem spórolták ki, amelynek révén akár az irodai állományok is megjelenítése is megoldott. A kép minőségéről pedig a házon belül fejlesztett, nagy színpontosságú és fényerejű, HDR támogatású kvantumpontos QLED panel és képfeldolgozó chip gondoskodik. A Frame család az idei évben 32, 43, 50, 55, 65 és 75 inches verzióban érhető el, ennek köszönhetően pedig mindenki találhat a szoba méretéhez leginkább passzoló változatot.

Serif a városban

A Serif TV megalkotása előtt azzal bízta meg a Samsung a világhírű Bouroullec design stúdiót, hogy egy korábban sosem látott külsejű tévét tervezzenek. Ők pedig teljesítették is a feladatot, így született meg az a páratlan formatervezésű készülék, amelynél a dizájn ráadásul extra használati értéket jelent.

A tv dizájnját a Serif nevű betűtipus “I” betűje inspirálta, és oldalról nagyon hasonlít erre a fontra. A kiszélesedő alsó résznek köszönhetően nincs szüksége semmilyen állványra, maga a készülékház is stabilan megáll bármilyen felületen. A megjelenése egyedülálló, figyelemfelkeltő, és nagyon jól integrálható bármilyen típusú belső térbe, köszönhetően annak is, hogy több színben elérhető. E modell is a kvantumpontos QLED képalkotási technológiára épül, és persze a saját okostévé platform itt is megtalálható.

Dizájn extrák 

Az összes idei magasabb kategóriás Samsung tévéhez hasonlóan a Lifestyle modelleknél is egy külön dobozra kerültek egy csatlakozók és a táp, amely mindössze egy vékony, könnyen elrejthető vezetékkel csatlakozik a televízióhoz. Mindez azt jelenti, hogy a készülék hátuljából előkúszó ronda és bosszantó kábeldzsungelt el lehet szépen felejteni.

tt kell még megemlíteni a dizájnos távirányítókat, amelyhez hasonlóan kifinomult és kecses vezérlő perifériákkal nem nagyon találkozhatunk az iparágban. Ezekkel a távvezérlőkkel ráadásul a televízióhoz csatlakoztatott többi eszközt is irányíthatjuk, így azok ormótlan, csúnya távirányítóit is nyugodtan eldughatjuk a fiókba.