A Samsung 2020-ban is odateszi magát: QLED 8K és elképesztő hangélmények

A Samsung hazánkban is bemutatta 2020-as TV- és hangrendszer portfólióját, aminek részeként a legújabb QLED 8K tévék, a különleges kialakítású The Serif vagy a tökéletes térhangzást biztosító Q Sorozatú hangprojektorok is elérhetővé válnak, emellett a művészetek iránt érdeklődők is örülhetnek, hiszen a The Frame készülékek még több méretben lesznek megvásárolhatók.  

„A felhasználói szokások változásával egyre nagyobb a különböző kijelzők szerepe a mindennapokban, a Samsung kínálatában pedig mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb tévét – mondta el Rózsa Márton, a Samsung Magyarország fogyasztói elektronikai üzletágának vezetője. – Ebben az évben olyan díjnyertes innovációkat hozunk el a magyar közönségnek, amelyek nem csak a tartalomfogyasztást változtatják meg, általuk a televíziók a felhasználók otthonának központjai és meghatározó dizájnelemei is lesznek.” 


Újabb innovációk a QLED kínálatban

A Samsung 2020-as kínálatának zászlóshajója a Q950TS QLED 8K TV, amely prémium 8K képminőséget biztosít, „Infinity Screen” képernyője pedig a 99:1 képernyő-káva arányával szintén igazán figyelemfelkeltő (és a CES-en innovációs díjjal is jutalmazott) megoldás.  A 2020-as évben mind a 8- mind a 4K QLED televíziókba bekerül egy sor olyan, mesterséges intelligenciára épülő megoldás, mint

  • a Direct Full Array megjelenítés, amely a jeleneteknek megfelelően szabályozza a háttérvilágítást,
  • az Adaptív Kép, amely egyszerre optimalizálja a megjelenítést az egyes képekhez és a környezet fényviszonyaihoz vagy
  • az AI Quantum processzor által biztosított deep learning technológián alapuló felskálázás, amellyel az alacsonyabb minőségű tartalmak is automatikusan megjeleníthetők sokkal jobb, 4K vagy 8K felbontásban.

A képi világ mellett a csúcskészülékek hangzása sem hanyagolható el. A Q-Symphony technológiával a Samsung QLED tévéi és új hangprojektorai zseniális térhangzást biztosítanak.

Az Object Tracking Sound+ (OTS+) a képernyőn látható mozgás elemzésével és térbeli lekövetésével dinamikusan hozza létre a hanghatásokat a TV készülékekbe épített többsávos hangrendszereknek köszönhetően, így teljesen valósághű hangot társít a látványos képek mellé, míg az Active Voice Amplifier (AVA) a környezeti zajokra reagálva segít abban, hogy biztosan ne maradjunk le a fontos részletekről.

Stílusos, egyedi megjelenésű LifeStyle TV kínálat

Amellett, hogy Magyarországra is megérkezik a párizsi designer testvérpár, Ronan és Erwan Bouroullec közreműködésével fejlesztett The Serif készülék (pamutkék és felhőfehér színekben) több méretben is kapható lesz a The Frame. Ha tehát azt szeretnénk, hogy igénytől és ízléstől függően a tévénk belesimuljon a háttérbe, vagy épp kiemelkedjen onnan a Művészet mód segítségével, akkor már 32-, 43-, 50-, 55-, 65- és 75 colos készülékek közül is választhatunk majd. Akik inkább a Művészet mód miatt hajlanak a The Frame felé, azoknak jó hír, hogy nemrég a spanyol Thyssen-Bornemisza Múzeum remekműveivel bővült a művészeti gyűjtemény, amely így már több mint 1200 darabot számlál.

Különleges hangélmények

A Samsung az újgenerációs hangzásért felelős innovatív funkciók mellett új hangprojektorokkal is biztosítja a felhasználóknak a teljes elmerülés érzését. Az Acoustic Beam technológia térhangzásával a felhasználók a történések középpontjába kerülhetnek. A Q Sorozatú hangprojektorok, köztük a díjnyertes Q800T, lenyűgöző Dolby Atmos hangzással és Q Symphony technológiával érkeznek a magával ragadó élményekért. A T Sorozat tagjai beépített központi hangszóróval emelik magasabb szintre a tévék hangzását, az S sorozatú modellek pedig prémium kialakítással és beépített virtuális asszisztensekkel teszik kényelmesebbé a mindennapokat.

A legújabb Samsung QLED 8K és QLED 4K készülékek, Lifestyle tévék és hangprojektorok elérhetők az üzletekben országszerte.

A Samsung QLED készülékeivel kapcsolatos további információ a https://www.samsung.com/hu/tvs/qled-tv/highlights/ weboldalon található.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?