Ár-érték arányban tarolhat az új Xiaomi telefon

Júliusban futhat be az újabb Xiaomi telefon, Redmi K40 csúcskészülék, Dimensity 1000+ lapkával és 144 Hz-es kijelzővel.

Általában nem tart valami sokáig egy-egy Redmi készülék pályafutása. Mindezt pedig jól jelzi, hogy a Digital Chat Station forrásai szerint júliusban máris megérkezik a Redmi K40. A Xiaomi telefon fronton igazi dömpinget tart, egyenesen öt csúcsmobillal készül (jön a Mi 10 Pro+ és a Mi Mix 4 is). A legtöbb Qualcomm Snapdragon 865-re épít, de akad majd, amibe MediaTek Dimensity 1000+ kerül. Legalább kettő Redmi lesz.


Xiaomi telefon

A termék erős hardverrel, Dimensity 1000+ lapkával és 144 Hz-es képfrissítésű LCD-kijelzővel rendelkezik. Mindez azt is jelenti, hogy a játékosok is célkeresztbe kerültek a cégnél. A Karna kódnév alatt készülő mobilról több megbízható szivárogtató is talált már információkat az elmúlt hetekben, és mind egyetértenek abban, hogy igazán izmos hardverre számíthatunk, annak ellenére is, hogy ez nem a Pro verzió lesz.

Mindez pedig azt sugallja, hogy még ennél combosabb mobillal készülhet a kínai cég. Ez pedig tovább fokozhatja a versenyt a felső kategóriában, aminek néhány nagy név biztosan nem fog örülni. A Xiaomi előretörésével jelentősen átrendeződhetnek az erőviszonyok ebben a szegmensben. Ennek eredményeként  a lecsúszó, egykori nagy nevek végleg kiszorulhatnak innen. Mindez pedig azt eredményezheti, hogy rövid időn belül a komplett telefonos iparágból távozniuk kell.  

A Xiaomi Redmi K40 a pletykák/előrejelzések szerint 320 dollár (kb. 100 000 forint) körüli áron kerülhet forgalomba hamarosan.

Fotó: Xiaomi

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?