Xiaomi OLED tv: Jóval olcsóbb lesz a vártnál

A pletykák igaznak bizonyultak, jön a Mi TV Master Series, a Xiaomi OLED tv.

Ez a vártnál végül olcsóbb lett, de még így is majdnem 2000 dollár, azaz 630 000 forint az ára. Aki beruház egy ilyenre, vélhetően elégedett lesz a 4K-s, 120 Hz-es képfrissítésű OLED-panellel, amely 65 hüvelykes képátmérőjű. A modell tehát szavatolja a tökéletes, 0 nit fényerejű fekete,, és a végtelen valós kontraszt megjelenítését.


Xiaomi OLED tv

A MediaTek processzorral rendelkező Xiaomi OLED tv kilenc hangszórós integrált audio rendszert kapott. Ez állítólag képes a térhatású panorámahangzás megteremtésére is. A készülék Android TV okostévé rendszerre épül, tehát, több, mint 5000 alkalmazás érhető el róla közvetlenül. Az persze jó kérdés, hogy az alkalmazott MediaTek processzor elég erős lesz-e a komolyabb appok problémamentes futtatásához. Amennyiben igen, akkor a Xiaomi OLED tv akár játékkonzolként is megállja a helyét.

És, ha már itt tartunk! A tévének a gamerek is örülhetnek, hiszen a képernyő maximális képfrissítési rátája 120 hertz, és a modell támogatja a dinamikusan változó képfrissítési frekvencia funkció használatát. Emellett az is fontos, hogy HDMI 2.1 csatolókkal látták el. Mindezeken felül a dizájnra sem lehet panasz, a kávák extrém vékonyak, a készülékház pedig fémből és üvegből van.

Ezzel tehát a Xiaomi is nyilvánvalóvá tette, hogy bízik az OLED képalkotási eljárásban, ami tovább gyorsíthatja a technológia elterjedését.

Fotó: Xiaomi

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?