Selpic P1: ha világéletedben arra vágytál, hogy zsebnyomtatód legyen

A Selpic P1 akkora, mint egy nagyobbacska zsebkés, csak nem lehet vele szalonnát vágni a reggelihez, de ettől függetlenül elég hasznos szerkezet. 

Annyi minden van, amit zsebben hordunk: telefon, zsebkendő, kulcscsomó, öngyújtó, bicska, hát miért ne lehetne ott egy nyomtató is a szorult helyzetekre? A Selpic P1 ezt a tátongó űrt hivatott betölteni, hiszen aprócska, vagy divatos szóval kompakt méretével könnyedén elvihetjük magunkkal bárhová. Segítségével szöveget, ábrát, vagy akár QR-kódokat nyomtathatunk, ha éppen gördeszkázás közben erre lenne szükség. Mint az alábbi videóból kiderül, bármilyen felületre, bármilyen szögből és nyomtatási irányból működik a dolog, ráadásul a filmből úgy tűnik, ki, a használok rendkívül boldog attól, hogy nyomtathatnak.


Ráadásul nem csupán egy, hanem többsoros szövegeket és ábrákat is használhatunk. És ha ez nem lenne elég, ott a beépített mikrofon, ami a beszédet szöveggé alakítva teszi lehetővé a nyomtatást, amennyiben telepítjük a megfelelő alkalmazást. A nyolc különböző színű patronból másodpercenként 18 millió csepp jut a felületre, és így alakul ki a 600×600-as felbontású nyomat. A projekt jelenleg még a közösségi kalapozás fázisában van, de a rugalmasan kezelt, 20.000 dolláros célösszegnek a cikk írása pillanatában már 365 százaléka összegyűlt. A 73.199 dolláros összeg tehát messze fedezi az induláshoz szükséges keretet, holott még 22 nap van hátra a gyűjtés végéig. A legolcsóbb támogatói összeg 99 dollár, melynek utalása esetén szeptember tájékán kaphatjuk kézhez a kicsinyke nyomtatót.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?