Ezekben az országokban történik a legtöbb kibertámadás

Egy teljes körű IT biztonsági szolgáltatásokkal foglalkozó cég, a Panda Security listába szedtek azon országok névsorát, akiknél feltűnően sok kibertámadás történt a tavalyi év folyamán. Rossz hír, hogy egyes országokkal Magyarország is szoros kapcsolatot ápol.

A lista élén Thaiföld szerepel, megelőzve ezzel olyan országokat is, mint Irán és Pakisztán. Ami számunkra nem túl jó hír, hogy a kibertámadásokra megoldást nyújtó cég listáján olyan országok is helyet foglalnak, akikkel Magyarországnak is élénk üzleti kapcsolata van, mint például Svédország és Spanyolország. Ám akadnak a listán előrébb álló országok is, mint Görögország, aki az „előkelő” tizedik helyet kapta, valamint az Egyesült Államok és Szlovénia, akik a 14. és 15. helyen szerepelnek.


kibertámadás
Forrás: Global Security

„A közös, internetalapú munkafolyamatok, a levelezés, a fájlcsere, a tárhelymegosztás, az egyéb online kommunikáció és platformok rendkívüli veszélyeket jelenthetnek. Ezeken keresztül ugyanis a megbízhatónak vélt partner gyenge védelme miatt olyan rosszindulatú akcióknak – zsarolás, ellopott adatokkal való visszaélés, adathalászat – válhatnak célpontjaivá, amelyek akár a társaság hazai működését is veszélyeztethetik vagy komoly működési kiesést okozhatnak”
– nyilatkozta a Panda Security hazai ügyvezető igazgatója, Gölcz Dénes.

A kiberbűnözők pedig sosem lazsálnak, így sajnos bőven akadnak próbálkozások, egy millió gépre leosztva 14,9 millió kibertámadásról szóló riasztást regisztrált a Panda szoftvere az elmúlt egy évben.

Most pedig jöjjön a lista: íme a tavalyi év 20 legjobban veszélyeztetett országa:

 1. Thaiföld
 2. Pakisztán
 3. Irán
 4. Bolívia
 5. Brazília
 6. El Salvador
 7. Egyesült Arab Emírségek
 8. Mexikó
 9. Indonézia
 10. Görögország
 11. Kolumbia
 12. Malajzia
 13. Argentína
 14. Egyesült Államok
 15. Szlovénia
 16. Ciprus
 17. Dél-afrikai Köztársaság
 18. Peru
 19. Svédország
 20. Spanyolország

Forrás: HVG

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?