tiktok oracle
Forrás: China Daily

A Microsoft és a Twitter mellett egy újabb amerikai nagyvállalat is a kezét nyújtotta a magasba a ByteDance tulajdonában lévő Tiktok amerikai ágának felvásárlásáért. 

Újabb technológiai óriást hoztak hírbe a Tiktokért folyó harc kapcsán: ezúttal világ legnagyobb üzleti szoftvermegoldásokat kínáló cége, az Oracle jelentkezett be a küzdelembe. Így ő a harmadik vállalat, aki esélyes arra, hogy a Tiktok amerikai ágának felvásárlója legyen. A napokban Trump a korábbi TikToknak adott 45 napos határidőt 90 napra hosszabbította, amely tovább növelheti más bejelentkezők esélyei is.

tiktok
Forrás: N24 News

A Twitter és a Microsoft párharca között egyértelműen ez utóbbi tűnik esélyesebbnek – lévén, hogy a Twitter befektetői segítség nélkül nem is lenne képes a felvásárlásra – , ám az Oracle megjelenése felkavarni látszik az állóvizet, például azért, mert a Larry Ellison, az Oracle társalapítója egy azon kevés techguruk közül, akik támogatják az elnököt. A pletykák szerint a tárgyalások jól haladnak a Microsoft és a Tiktok között, sőt mi több a Microsoft kijelentette, hogy az amerikai mellett az európai és az indiai régió is érdekelné. A kínai vállalat azonban semmiképpen nem szeretne megválni a szolgáltatása egészétől, így csakis az amerikai, a kanadai, ausztrál és új-zélandi érdekeltségek kapcsán hajlandó tárgyalni az USA-val.

Trump még augusztus elején indított hadjáratot a kínai tulajdonban lévő videómegosztó ellen, amelyben nemzetbiztonsági okokra hivatkozva kényszerpályára állította a kínaiakat: vagy kipaterolódik a TikTok Amerikából vagy a cég amerikai ága hazai cég tulajdonába kerül.