google járvány
Forrás: Digital Information World

A járvány kapcsán új nézet jöhet a Google Térképre, ahol színekkel jelölhetik majd a járvány terjedésének mértékét. 

Jane Manchun Wong – aki híres arról, hogy az andoidos appokban folyamatosan kutakodik a bejelentés előtt álló újdonságok között – ezúttal a Google Térkép kapcsán talált egy fejlesztés alatt lévő funkciót, mégpedig egy olyat, amely a jelek szerint segítene a jövőben vizualizálni a Covid-fertőzöttek számát az egyes országokban, és a nagyobb közigazgatási területeken.

A Google a Wikipedia, a The New York Times, a Johns Hopkins Egyetem és a Brihanmumbai Municipal Corporation forrásaiból szerzi be adatait. A fejlesztés alatt álló nézetet ugyanott lehetne majd elérni, mint a normál, a műholdas és a domborzati térképet vagy épp a bekapcsolható az Utcanézetet.

Egyelőre úgy tűnik, hogy csak az USA fertőzöttségi szintjéről képes információt adni a Google térképe, de idővel a többi országról is adna jelentést, s bár az már látszik, hogy államonként jeleníti meg az adatokat, még nem világos, hogy például megyék és várososok szintjén is tájékoztatja-e majd az embereket.

google járvány
Forrás: Apple Android Phones

A Google számos új funkciót hozott be a Google Maps-be az év eleji COVID-19 kitörést követően. A szolgáltatás olyan üzeneteket jelenít meg, amelyek maszkok viselésére ösztönzik a felhasználókat, emellett kiemelte a biztonságos szállodai szobákat és az elsősegélynyújtók elérhetőségeit is. Mindezek mellett készülőben van a tömegközlekedési eszközök zsúfoltságát jelző nézet is, ahol a felhasználók statisztikákat láthatnak arról, mikor a legforgalmasabbak az állomások.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!