nasa estée lauder
Forrás: NYPost

A NASA űrhajósai az eddigi, minden bizonnyal “legkomolyabb” feladatukra készülhetnek: a hónap végén akár 10 üveg új Estée Lauder bőrápoló szérum indulhat el az űrállomásra, amelyekről az asztronautáknak majd csinos felvételeket kell készíteni az űrben. 

A  Nemzetközi Űrállomást már két évtizede a világ egyik legkülönlegesebb laboratóriumaként tartják számon, ami tudományos kísérletek százainak és űrhajósoknak ad otthont. Minden bizonnyal nem ez lesz az űrállomás életének legsorsfordítóbb feladata, mindenesetre a hónap végén 10 Estée Lauder bőrápoló szérum érkezik majd az ISS-re – mondta a NASA szóvivője a CNN Business-nek.

A NASA űrhajósai várhatóan a Nemzetközi Űrállomáson készítenek felvételeket a kozmetikai márka termékeivel, amelyeket majd promóciókban, és reklámokban használnak fel. Egyébként nem ez lenne az első alkalom, hogy reklámot forgatnak az űrben, a NASA ugyanis már évek óta törekszik arra, hogy marketing és szórakoztatási szempontból is felhasználhassák az “űr nyújtotta lehetőségeket”.

nasa estée lauder
Forrás: CNN

Az Estée Lauder termékei várhatóan egy Northrop Grumman Cygnus űrhajó fedélzetén indulnak útnak, 8000 fontnyi egyéb rakomány kíséretében. A NASA űrhajósainak feladata az lesz, hogy az Advanced Night Repair névre keresztelt bőrszérumokról a súlytalanságban képeket és videókat készítsenek. Ők maguk nem jelennek majd meg a reklámokban, az űrügynökség etikai kódexe ugyanis szigorúan tiltja a űrhajósok reklámokban való szerepeltetését.

Forrás: CNN

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!