Kép: InsideEV's

Elon Musk elektromos sikerjárműve most 1.000 lóerő felett repeszt, és a Model S Plaid garantáltan az ülésbe passzírozza az embert. 

Az alapító és vezérigazgató kedden mutatta be a Model S Plaid nevezetű változatot, így végre nem csak pletykák mentén tudunk tájékozódni, hanem minden részlet ismert. A Battery Day keretein belül kapott egy szeletet az új négykerekű is, így kiderült, hogy az első tengelyen egy, a hátsón pedig két elektromos motorral hajtott jármű valóban egy fenevad. Ahhoz, hogy elérje a 100 km/h-s sebességet álló helyzetből, mindössze valamivel kevesebb, mint két másodperc kell neki, de a tempó egészen 320 km/h-ig kitart. Ami egyébként szoftveresen beállított érték, tehát valójában ennél jobbra is képes. Az könnyen belátható, hogy az 1100 lóerős szörnyetegnek gyakorlati haszna egy óvodai járaton nincs értelme, hiszen szegény kölykök belefeszülnének az ülésbe.

Ugyanakkor hétköznapi körülmények között használva egészen messzire képes jutni egyetlen töltéssel, ami közel 850 kilométert jelent. A Tesla autója már előrendelhető azok számára, akik éppen nem tudnak másba forgatni 42 millió forintnak megfelelő dollárt. Csakhogy aki így tesz, annak szüksége lesz némi türelemre, tekintve, hogy csak valamikor a következő év vége felé gurulhatnak be vele a garázsba. A Model S Plaid a gyártó korábbi szokásainak megfelelően szintén futott néhány mért kört Laguna Seca aszfaltcsíkján, ahol 1:30.3-at futott, ezzel három másodpercet verve a Lucid Air-re.