Samsung AX9500

Úgy néz ki, mintha egy sci-fi filmből mászott volna elő, és úgy is viselkedik! Még a legkisebb szennyeződést is kiszűri az okos otthon rendszerbe integrálható Samsung AX9500, Kocka fantázianevű masina.

Jön a rossz idő, plusz itt a járvány, ami miatt biztos, hogy egyre több időt kell majd négy fal közé zárva töltenünk. Az pedig egyáltalán nem mindegy, hogy ezt az időszakot milyen körülmények között töltjük. Például, hogy milyen minőségű levegőt szívunk be. Ha az szennyezett, áporodott, esetleg tele van baktériumokkal, az bizony értelemszerűen rossz hatással van az ember közérzetére, sőt akár még az egészségét is veszélyezteti.

Városban, vagy ipari terület közelében a szellőztetés nem biztos, hogy segít, hiszen a szmogriadók korában előfordulhat, hogy a kinti levegőminőség csapnivaló. De mint (majdnem) mindenre, erre is van megoldás, mégpedig a légtisztítók képében!

Samsung AX9500 – A Kocka

Ráadásul ma már ez nem is jelenti azt, hogy feltétlenül egy csúnya, idomtalan készüléket kellene a szobába állítani. A Samsung például a közelmúltban mutatta be új, szokatlan külsejű masináját, amelynél láthatóan teret engedtek a dizájnereknek is. A Kocka fantázianevű, Samsung AX9500 típusszámú modell első pillantásra olyan, mint valamilyen érdekes bútor vagy egy mélynyomó.

Az időtálló, minimalista fekete-ezüst fényezés sohasem fog kimenni a divatból, mint ahogyan a lekerekített élek sem.

Kifejezetten kompakt (367 x 436 x 380 mm), így a szobában gyakorlatilag bárhol elhelyezhető, és a súlya sem vészes, csak 12,2 kilogramm, aminek köszönhetően viszonylag egyszerűen mozgatható.

Mindent kiszűr

A számos szenzorral felszerelt eszközt több védelmi vonallal látták el, a hatékony légtisztítás érdekében. A mosható előszűrő első körben kiszűri a nagyobb porszemeket. Az aktív szén szagtalanító feladata a bűzök-gázok (pl: toluol, xilol, benzol, etilbenzol, sztirol és formadehil) likvidálása, a HEPA szűrő feladata pedig, hogy elkapja az ultrafinom por részecskéket. A munkáját jól végzi, hiszen független laboratóriumi mérések kimutatták, hogy a legalább 0,3 mikrométeres átmérőjű részecskék 99,7 százalékával elbánik. A szűrők cseréje egyébként pofonegyszerű, és a készülék is vizsgálja ezek állapotát. Amennyiben az elektronika úgy érzi, hogy megérett az idő a cserére, akkor azt jelzi is a felhasználónak.

A terméknél a légkondicionáló berendezéseknél már megismert Wind-Free technológiát is bevetették. Összesen mintegy 60 000 darab igen apró lyuk található a Samsung AX9500 Kockán, e megoldásnak köszönhetően pedig a tiszta levegő halkan, egyenletesen és zavaró huzat nélkül oszlik el a helyiségben.  Egyetlen Samsung AX9500 47 négyzetméternyi tér megtisztítására képes. De akkor sincs baj, ha ennél nagyobb szoba van valahol, hiszen moduláris rendszerben működik, azaz, akár többet is pakolhatnak egymásra, és így értelemszerűen nő a hatékonyság is.

Egyszerű kezelés

A készüléken elhelyezett stílusos, érintésérzékeny kezelőpanel segítségével vezérelhető.

Elhelyeztek rajta egy kikapcsolt állapotban láthatatlan LED kijelzőt is, amely az aktuális funkcióról, illetve a szoba levegőjének aktuális minőségéről is tájékoztatja a felhasználót.

A Samsung AX9500 Kocka rendelkezik beépített Wi-Fi-vel, aminek révén egyszerűen integrálható egy nagyobb okos otthon rendszerbe, és akár távolról is vezérelhető. Ehhez nem kell mást tenni, mint az iOS és Android készülékekre ingyenesen elérhető, Smart Things alkalmazást letölteni és megnyitni, és ott máris megnézhető, hogy milyen a lakás levegőminősége, illetve ha szükséges, be is kapcsolható a készülék. Ez pedig nagyon hasznos lehet, ha otthon gyerekek vagy idősek tartózkodnak. Valamint az sem utolsó szempont, hogy ha hazaérünk valahonnan, már kristálytiszta “hegyi levegő” fogadhat a házban vagy lakásban. A Samsung AX9500 egyébként rendelkezik gyerekzárral, így megakadályozható, hogy “illetéktelenek” babráljanak rajta. Erre azért is érdemes odafigyelni, mert a készülék bizony nem olcsó. Magyarországon 299.990 forintért lesz megvásárolható.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!