okos hátizsák
Forrás: Engadget

A Samsonite címkéje alatt piacra dobott okos hátizsák a Google intelligens Jacquard- szövet technológiáján alapszik.

Négy év telt el azóta, hogy a Jacquard, a Google intelligens szövet technológiája debütált az I / O fejlesztői konferencián. A Jacquard leginkább a Levi’s farmerdzsekik kapcsán lehet ismerős, de a Saint Laurent is piacra dobta a közel 1000 dolláros Cit-e hátizsákját, beépített Jacquard technológiával. A Google a Samsonite Konnect piacra dobásával már a negyedik ehhez hasonló termékkel jelentkezik, picivel olcsóbban a korábbiakhoz képest: az új fejlesztés 200 és 220 dollár közötti összegért cserébe lehet a miénk, így “valamelyest” barátságosabb árkategóriájú, mint az említett Saint Laurent termék.

okoshátizsák
Forrás: Techcrunch

Az okos hátizsák lényege, hogy a táska hevederét megérintve bizonyos funkciókat indíthatunk el a telefonon. Az egész rendszert egy kis címke látja el, amelyet mini-USB porton keresztül tölthetünk fel. Ez a címke továbbíthatja az értesítéseket a beépített LED-en és a kis vibrációs motoron keresztül is.

okos hátizsák
Forrás: TechCrunch

Különféle módokon aktiválhatjuk a szövetet, amelyhez meglehetősen kiszámítható, olykor azonban hasznos feladatokat rendelhetünk, mint a telefonhívások fogadása, vagy a zeneszámok lejátszása/stoppolása. Ezen kívül lehetőségünk van arra, hogy LED-lámpát is beállítsunk, ami többnyire éjszakai közlekedés alkalmával lehet hasznos funkció. A hátizsák segítségével mellesleg útirányt is megadhatunk, amely alapján elnavigál minket a kijelölt célig.

okoshátizsák
Forrás: TechCrunch

Az okos hátizsák lényege tehát az, hogy a telefon bizonyos funkciót a táska vegye át. Az árakat elnézve egészen biztos, hogy nem a főiskola hallgatók lebegtek a készítők szeme előtt, hanem az üzleti útra készülő businessmanek, akik nagyobb összeget is hajlandók/képesek megfizetni egy különleges funkciókkal bíró táskáért.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!