drogkereskedőket Kínában
Forrás: BBC

Kínában a helyi rendőrség egy drónnal készített felvétellel buktatta le a drogkereskedőket. Az eset erősen megosztotta a közvéleményt. 

A kínai közösségi médiában megoszlottak a vélemények az eset kapcsán, egyesek szerint már nincs hova elbújni az állam elől, míg mások szerint ez remek lehetőség, és a drónokat fegyverekkel kell felszerelni, hogy segítsenek a bűncselekmények megoldásában.

A drón által készített felvételt a helyi rendőrségen is közvetítették, ahol később maguk a rendfenntartók is helyszínre siettek. A BBC értesülései szerint a regionális média arról számolt be, hogy Kína déli részén Kujlin városában egy téglaépületben került sor a drogbusiness-re.

Silkie Carlo, a Big Brother Watch igazgatója szerint ez egy újabb lépés az emberek megfigyelésére. “Különösen aggasztó, hogy az Egyesült Királyság és Kína szinte fej-fej mellett halad az új technológiák tekintetében, ahol az állampolgárok szemmel tartása a cél ” – nyilatkozta Carlo a BBC-nek. Az igazgató ezen kívül különösen aggasztónak találta azt a tényt, hogy a járvány idején Angliában drónokkal járőrözött a rendőrség.

drogkereskedőket Kínában
Forrás: BBC

A Weibo kínai közösségi média platformot több ezer komment árasztotta el a videó megjelenését követően, ahol többek szerint drónokat kellene használni a tetten ért drogkereskedők “kivégzésére”. Mások azonban közel sem így vélekednek, sőt különösen aggasztónak találják, hogy a kínai Nagy Testvér “tényleg mindent lát”.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!