Letiltja a YouTube a COVID-oltással kapcsolatos kamuhíreket

A YouTube ígéretet tett a koronavírus elleni oltásokkal kapcsolatos félrevezető állítások eltörlésére. 

A YouTube állítása szerint eltávolít minden olyan videót, amely szembemegy az egészségügyi hatóságok, például az Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS) vagy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) véleményével, ám a korlátozás alól kivételt képeznek a fizetetlen bejegyzéseket és a kommenteket. Mellesleg néhány napja már a Facebook is így jár el.


A YouTube már korábban is betiltotta, hogy a platformon bárki valótlanságot állítson a koronavírus kapcsán, ám most az ezzel kapcsolatos intézkedéseiket kibővítik azzal, hogy az oltásokkal kapcsolatban sem lehet megalapozatlan tartalmakat megosztani. A vállalat közleményében arról írt, hogy minden olyan videót töröl, amely szerint a vakcina:

-embereket öl
-meddőséget okoz
-a kezelésben részesülő emberekbe mikrochipeket ültetnek be

youtube koronavírus
Forrás: The Expressz Tribune

A videomegosztó szerint február óta már közel 200 000 veszélyes vagy félrevezető videót távolított el a koronavírussal kapcsolatban. A vállalat szerint többek között azért is jött el az ideje a kamuhírekkel szembeni szigorúbb fellépésnek, mert úgy tűnik, elérhetőbb közelségbe került a védőoltás.

A YouTube és a Facebook mellett többek között például a Twitter is aktívan fellép a koronavírussal kapcsolatos félretájékoztatás ellen, többek között a nyár folyamán, Donald Trump fiát is letiltotta, mert hülyeségeket terjesztett a koronavírusról. Donald Trump Jr. többek között például arról posztolt, hogy a malária kezelésénél használt hidroxi-klorokin a koronavírust is gyógyítja, valamint hogy a maszkviselés teljesen felesleges. Az elnök fia néhány órán belül visszakapta fiókját.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?