Bitang erős hardverrel jön az Oppo tv. Így akár normális játékkonzolként vagy számítógépként is használható!

Végre valaki meg merte húzni azt, amire évek óta várunk. Jön az Oppo tv, amibe komoly vasat raktak. Ennek már nagyon ideje volt.

Amikor a telefonjairól ismert Oppo bejelentette, hogy még idén színre lép első tévéjével, sokan csak legyintettek. Mondván, hogy jön a sokadik kínai mobilos cég az olcsó, átmatricázott vackaival, amik semmi újat nem nyújtanak. De most úgy tűnik, hogy a kétkedők alaposan melléfogtak.


oppo tv

Az S1 fantázianevű tv, ugyanis az előzetes infók alapján irgalmatlan jónak és izgalmasnak tűnik. A készülék kvantumpontos QLED technológiára épül, úgy hogy a háttérvilágítást szolgáltató LED-eket 210 egyedileg vezérelhető fényerejű csoportba osztották. A maximális képfrissítési ráta 120 Hz, és a különféle, manapság rém divatos gamer funkciók (alacsony válaszidő mód, változtatható képfrissítési ráta stb.) sem hiányoznak.

Mint ahogy a HDMI 2.1 csatoló sem, ami például a Pana csúcstévéjéről lemaradt. Természetesen támogatja nagy dinamikatartományú anyagok (HDR10, HLG, HDR10+, Dolby Vision) megjelenítését, és az 1500 nites max fényerejének köszönhetően a HDR kontent valószínűleg igen látványos lesz. Emellett 5.1.2 csatornás (!!), 18 hangszóróból álló (!!) 85 wattos (!!) integrált hangrendszerrel látták el, amelyet ráadásul a neves audio specialista, a Dynaudio fejlesztett.

Oppo tv erős vassal

De az igazi nagy húzás az a bika hardver! Manapság sajnos ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy az okostévékbe szánalmasan gyenge vasat pakolnak, aminek következtében az internetes alkalmazásokban rejlő lehetőségeket távolról sem lehet maximálisan kihasználni. Ezzel szemben Oppóék belesuvasztották a lehető legjobb, tévékbe szánt MediaTek procit (MT9950), Mali G52 grafikus chipet, és döbbenetesen sok, 8,5 GB RAM-ot. Ez pedig nagyjából egy normális erejű telefon szintjét hozza. Azaz a tv alkalmassá válik végre komplex, 3D grafikájú játékok normális sebességen történő (értsd: nem képregényt látunk) futtatására, és a teljesítményigényesebb irodai vagy képszerkesztő alkalmazások használata is megoldott.

Oppo tv

Tehát magyarul az első Oppo tv végre játékkonzolként, és akár számítógépként is használható. Hát ez papíron elég bombázónak tűnik! Pláne, hogy az ára sem lesz brutális. 1200 dollárba, azaz olyan 370 000 forintba kerül, ami nyilván nem kevés, de ha tényleg ilyen tudásszintet hoz, akkor gyilkolni fog. Persze mint minden jóban, ebben is van valami rossz. Mégpedig az, hogy első körben csak Kínában lesz elérhető, és fogsincs arról, hogy mikor futhat be Európába és Magyarországra. Pedig egy ilyen tévére, ilyen áron nálunk is lenne kereslet.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?