Jó telefon lenne, de van egy nagy hibája – Ilyen lett a Xiaomi Mi 10T Pro

Mit tud, mire alkalmas a Xiaomi Mi 10T Pro? Zsákutca vagy király telefon? Milyen teljesítmény, a kép, a hang, a kamera és az akku? Megnéztük! Megmondjuk!

Xiaomi Mi 10T Pro

A Xiaomi láthatóan igyekszik kihasználni a Huawei kikényszerített megtorpanását, és egyszerűen ontja magából az új telefonokat. Az eredmények pedig őket igazolják, hiszen a cég jön fel, mint a talajvíz, és megállíthatatlanul zabálja fel a kínai konkurens piaci részesedését. A közelmúltban látott napvilágot, a Xiaomi Mi 10T Pro, ami a felső kategóriát erősíti. 210 000 forintot kérnek el érte ugyanis, ami nem kevés pénz, viszont vannak ennél sokkal-sokkal drágább mobilok is. Nézzük mit tud, megéri-e az árát!


Xiaomi Mi 10T Pro

Külső

Totál átlagos külsővel bír, első pillantásra simán hihetné azt bárki, hogy itt egy középszintű, sőt belépő kategóriás modellről van szó. A kijelző ugyanis hagyományos, nem ívelt, tehát sík. A vékony káva, a tükröződő hátlap és a kijelzőbe vágott kamerasziget pedig már az olcsóbb ligában is teljesen átlagossá vált mostanra. Nem mintha ezzel bármi baj lenne, rengetegen vannak, akik nem a telefonjukkal akarnak villogni, vagy felhívni magukra a figyelmet. Akik pedig igen, annak ott vannak a széthajtogatható modellek.

Xiaomi Mi 10T Pro

Egyértelműen a méretesebb (165.1 x 76.4 x 9.3 mm), és nehezebb (218 gramm) darabok közé tartozik. Azaz nem ez legkényelmesebben hordozható telefon a világon, főleg, hogy a hátlapi kamerák markánsan kiállnak a készülékházból. Elő- és hátlapját is Gorilla Glass 5 védőüveg borítja. A termék nem kapott IP67/68 minősítést, azaz elméletileg nem víz- és porálló, szóval egy tokot mindenképp ajánlott azonnal szerezni neki. Ujjlenyomat olvasó van rajta, ám nem a képernyő alatt, hanem oldalt. Az összeillesztés minősége hibátlan, a gombok jó helyen vannak, és nem is lötyögnek. USB-C 2.0 csatit pakoltak rá, viszont a 3,5 mm-es fejhallgató kimenet hiányzik. Ez utóbbiért nagy kár…

Teljesítmény

Nem a világ jelenlegi legerősebb hardvere került, de az is igaz, hogy a 8 magos (7nm+) Snapdragon 865 (1 db. 2,84 GHz Kryo 585 & 3 db. 2,42 GHz Kryo 585 & 4 db. 1,80 GHz Kryo 585 mag), a 8 GB RAM, és az Adreno 650 grafikus chip kombója megfelelő teljesítmény leadására képes. A termék kellően gyors, és nem csak netezésnél, chatelésnél, hanem a csúcs 3D grafikájú játékok is hasítanak, a képalkotás megfelelően sebes, a kép- vagy videószerkesztés is döccenőmentes.

Xiaomi Mi 10T Pro

Szóval amire manapság egy mobilt használunk, arra tökéletesen megteszi. A teljesítmény mérésére szolgáló szintetikus tesztprogram, az AnTuTu is alátámasztotta ezt, amin nálunk 573 313 pontot gurított. Ez egy picit elmarad a mai legjobb telefonoktól, de így is pazar eredmény, ami szintén azt jelzi, hogy ez egy bivalyerős készülék.

Képernyő

Kijelző terén viszont csalódást okozott a termék. Ilyen árszint mellett a minimális elvárás az OLED képernyő, ide viszont csak egy 6,67 inches IPS LCD panel került. A felbontás megfelelő (1080 x 2400 pixel), a képfrissítési ráta 144 Hz, ami a játékosoknak fontos lehet, és tényleg nagyon sima a scrollozás, görgtés, de akkor is csak egy LCD. Szóval a tökéletes fekete felejtős, a végtelen kontraszt felejtős, a hibátlan betekintési szög pedig, na az is felejtős.

A színek nem annyira ragyogóak, mint amit az OLED-eknél megszokhattunk, enyhe fátyolosság mindig érezhető. E döntés hátterében nyilván költségtakarékossági okok állnak, de akkor is nagyon fájó kompromisszum ez. A maximális fényerő (670 nit), elég ahhoz, hogy nappal is lehessen használni a modellt. A minimális fényerő (1,4 nit), pedig kellően kicsi ahhoz, hogy egy töksötét szobában se legyen zavaró a fényesség.

Akksi, hang, tárhely

128 GB tárhelyet pakoltak az 5G támogatású masinába, ami tapasztalataink szerint évekre elég lehet mindenre. Tehát jut hely bőven a nagy appoknak, ezernyi fotónak és rengeteg videónak is. Az 5000 mAh lítium-polimer akksi nem távolítható el házilag, de ez ma már sajna nem meglepő. A gyártó telefonjait a gyatra, hamar tönkre menő energiacellák miatt szokták néha szidni a fórumokon, de mi semmi problémát nem tapasztaltunk. Értelemszerűen ezek a bajok csak általában egy éves használat után szoktak jelentkezni. A kapacitás remek, az üzemidő 50 százalékos fényerő mellett elérheti a 16 órát is, de 12-t még akkor is tud, ha sokat játszunk és videózunk. A gyorstöltést (33W) támogatja, a vezeték nélkülit viszont nem, de ezt azért túl lehet élni.

Energiagazdálkodás terén tehát kiemelkedő a Xiaomi Mi 10T Pro. Ezt viszont nem mondhatjuk el a hangszórókról. A hangerő ugyan kellően nagy, ám a hangminőség, kopogós, vékony, természetellenes, művi. Nem az igazi. Ha persze fülest használunk, akkor már sokkal jobb a végeredmény, de ez ma már a minimum.

Kamerák

A terveink szerint egy későbbi anyagban külön bemutatjuk, hogy milyen fotókat lehet lőni a masinával, úgyhogy most csak röviden e lényeg. A szokásoknak megfelelően komplex hátlapi kamerarendszerrel látták el, amely sokoldalú képalkotást tesz lehetővé. A 108 megapixeles főkamera (f/1.7 rekeszérték) nappal, és sötétben is lehetővé teszi remek képek összehozását. A 13 MP ultraszéles (123 fok, f/2.4 rekeszérték), és az 5 MP (f/2.4) makró csak viszonylag normális fényviszonyok mellett jöhet szóba.

Egyébként ugyanis borzasztóan zajos lesz a végeredmény. A portré mód nem hiányzik, és egészen jól is működik, bár azért bele lehet futni hibákba, azaz, hogy rossz helyen homályosít az elektronika. Emellett azt tapasztaltuk, hogy a lézeres autófókusz nem működik jól, és nem sikerül élessé tenni a célpontot, főleg, ha az pici. Ez iszonyú bosszantó, hiszen emiatt olykor jó témákról kell lemondani.

A videós képességei kiemelkedőek: A 8K támogatott, igaz csak 30 képkocka/másodperces rögzítési sebesség mellett, a 4K-nál ennek duplája adott, Full HD esetén pedig a 960 fps sem kizárt, amivel remek lassított anyagok elkészítésére nyílik lehetőség. Egy ilyen kaliberű eszközből ma már nem maradhat ki az optikai stabilizátor, és ez innen sem hiányzik.

Értékelés

A Xiaomi Xiaomi Mi 10T Pro egy érdekes készülék, hiszen lényegesen olcsóbb, mint a legdrágább mai mobilok, és sok tulajdonságában felveszi azokkal a versenyt bármikor. Más téren viszont lényegesen gyengébb, úgyhogy egy vásárlási döntés meghozatala előtt mindenkinek azt ajánljuk, hogy alaposan fontolja meg, mit is várna ma telóért, amiért kiad 210 000 forintot, mire használná azt, és hogyan!

Kinek ajánljuk – Xiaomi Mi 10T Pro

– Videózna, fotózna
– Lényeges a nagy teljesítmény
– Esportra keres megfizethető árú telefont
– Lényeges a nagy üzemidő

Kinek nem ajánljuk – Xiaomi Mi 10T Pro

– Fontos a tökéletes képminőség
– Olcsó telefont keres
– Lényeges a jó megszólalás
– Villantós telóban gondolkodik

Még több információ a Xiaomi Mi 10T Pro telefonról a termék hivatalos weboldalán

 • Dizájn
  (4)
 • Képminőség
  (3.5)
 • Teljesítmény
  (4.5)
 • Akkumulátor
  (4.5)
 • Kamera
  (4.5)
 • Hangminőség
  (3)
 • Ár/érték arány
  (4)
4

Összegzés

A Xiaomi Mi T10 Pro egy ellentmondásos felső kategóriás telefon

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
További tesztek

Ezeket olvastad már?