Sok pletyka után végül hivatalosan is bejelentette a Huawei, hogy a teljes Honor márkáját eladja azért, hogy az jobban boldogulhasson. 

Nyílt titok volt, hogy a Huawei több féllel is tárgyal arról, hogy eladja a Honort. A Reuters informátorai egy héttel ezelőtt azt mondták, már meg is van a vevő, és hamarosan bejelentik az üzletet. Így is történt, a Huawei megerősítette, hogy a teljes Honor üzletágat eladja.

A Huawei azt írja, hogy jelenleg hatalmas a nyomás a fogyasztókat kiszolgáló ágazatokon, és az eladástól azt remélik, hogy a Honor gondtalanul működhet tovább. Mint ismert, a Huawei-t érintő amerikai korlátozások miatt a Huawei és a Honor egyaránt jócskán elindult a lejtőn a mobilpiacon.

A Honor ezután a Shenzhen Zhixin New Information Technology tulajdona lesz, amit egy több mint 30 tagú konzorcium hozott létre. A vezetőség marad a jelenlegi, és állítólag a stratégiához sem nyúlnak. A Huawei-nek nem lesz részvénye az új cégben, és a Honor vezetésébe sem szólhat majd bele, minden az új tulajdonos feladata. Nagy kérdés, hogy visszakapja-e Amerikától a Google-támogatást a Honor, és ha igen, milyen gyorsan tud talpra állni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Nikkei, Tech Xplore