Félelmetes robotfarkasokkal védekeznek Japánban

Takikava térségében az egyre inkább elszaporodó medvék miatt robotfarkasok telepítésével védekeznek a helyiek, a „szörnyfarkasok” ráadásul olyan ijesztőre sikeredtek, hogy nem csak a vadak, de az emberek is megijednének tőle. 

Hokkaidó szigetén fekvő Takikava településén megszaporodtak a medvék, akik ellen nagyon különleges módszerrel, robotfarkasokkal védekeznek a japánok A kifejezetten hátborzongató masinákat szőrrel vonták be, mozogni és képesek, szemük pedig vörösen izzik, amikor működésbe lendülnek.


Bár első ránézésre leginkább valamiféle elfucserált Halloween-i dekorációra hajaznak a farkasok, egyelőre hatékonynak bizonyulnak a medvetámadások ellen, amelyek már jó ideje komoly problémát jelentenek a térségben. 2019-ben például 157 embert támadtak meg a medvék, ám a robotfarkasok  telepítése óta nem történt támadás – tudhatjuk meg a The Guardian cikkéből.

A természetvédők szerint a fekete medvék legutóbbi támadásai valószínűleg azért következtek be, mert a téli álomra készülő állatoknak nem volt elég táplálék a környéken, éppen egy olyan időszakban, amikor amúgy is aktívabban keresik az élelmet. Az erdőirtás és a növekvő városok miatt csökken a medvék élettere, ez pedig egyre több és több ember és medve közötti konfrontációt eredményez.

robotfarkasok
Forrás: The Verge

Takikava térségében a robotfarkasok közül kettő „állt szolgálatba”, amelyek azon túl, hogy kinézetre sem tűnnek túl kedvesnek, 60 különböző hangot is képesek kiadni, és természetesen vonyítani is tudnak. A gépeket egyébként egy Szeiki Ohta nevű férfi tervezte, és egy valódi helyi fajról, a már kihalt Hondo japán farkasról mintázta őket.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?