Kipróbáltuk a Honor legújabb okosóráját a Watch GS Pro-t

A Honor nemrégiben mutatta be legújabb okosóráját, a Watch GS Pro-t amit mi is megkaptunk egy tesz erejéig. Az óra a rengeteg funkciója mellett üzemidejével tűnik ki a konkurensei közül, ugyanis 3 hetes üzemidőt ígér.

Külső, tulajdonságok

A 48 milliméteres óratokkal rendelkező Honor Watch GS Pro már első látásra erőt és jól megépítettséget sugall. A nálunk járt verzió szürkés, “terepszín” szíjjal érkezett, ami jól mutat az agresszív, búvárórákat idéző, forgatható lünettás óratokkal. Ennek köszönhetően a legjobban talán a mutatós számlapok illenek az órához, de persze a részletgazdag darabok is jól mutatnak, ha valaki a számok megszállottja lenne.


A méreteiből kifolyólag ez a óra egyértelműen férfias darab sőt, inkább a méretesebb csuklóval bíró férfiak számára készült.

A tömege 45,5g, ami szintén nem a lepkesúly kategória. A töltést sajnos kizárólag az óra saját töltőjével lehet megoldani, a Qi érintéses töltő itt nem opció.

Viszont ha már egyszer feltöltöttük…

A Honor órája azon kevesek közé tartozik a kategóriájában, amelyeknél a töltöttség nem a legfontosabb tényező. Folyamatos használat mellett is akár 3 hetet bír egy feltöltéssel, ami óriási fegyvertény. Főleg ahhoz képest, hogy az igazán komoly konkurensek már egy-két nap után a töltőért sikoltoznak.

A Honor Watch GS Pro folyamatos használat és engedélyezett GPS mellett is bő két hét után jelezte, hogy 5%-on áll, tehát tölteni lenne jó.

És még ekkor sem kellett rohanni a töltőért, mert óráink voltak hátra a teljes lemerülésig. Mire hazaértünk és töltőre tettük, legalább két óra eltelt és az óra még akkor is működött.

okosóra, Honor, Honor Watch GS Pro
Igazán harcos típus lett a Honor Watch GS Pro

Az óra tudása nem világvezető, de elég széleskörű. A folyamatos pulzusmérés és a rendellenes szívritmus-figyelés manapság már minden okosórában alap, ezen ezzel az órával még az alvás minőségét, a vér oxigénszintjét és a stresszszintünket is figyelhetjük utóbbi kettő azért már ritkább szolgáltatás. Az óra figyelmeztet arra is, ha túl sokat ülünk egy helyben, sőt tanácsot is ad, hogy ilyenkor hogyan mozgassuk meg elgémberedett végtagjainkat. A funkciók az egyébként már jól ismert Huawei Health (Huawei Egészség) alkalmazáson keresztül érhetőek el és szabhatóak testre.

A Honor Watch GS Pro ízig-vérig sportóra, és ezt bizonyítja az a rengeteg sportfunkció is, amit beállíthatunk rajta: legyen szó versenyszerű sportról vagy csak hobbiról, a Honor okosórája rengeteg edzésmódot preferál, olyanokat is, mint például a síelés, a snowboard vagy a gördeszkázás. Gördeszkánk sajnos már nincs, ezért nem tudjuk, pontosan miben is segíti ezt a sportot az óra, de a síelőmód figyeli a felhasználó átlagsebességét, a megtett távolságot, az ereszkedést, valamint hangüzenetben figyelmeztet a biztonságra. Természetesen a “közönségesebb sportok” rajongóinak sem kell aggódniuk, sőt ők örülhetnek igazán, ugyanis a készülék többnyire mégiscsak ezeket a sportokat (például a futást, az úszást és a bicajozást) támogatja a legprofibb módon.

okosóra, Honor, Honor Watch GS Pro
Nem vicc, a Honor legújabb okosórájának a gördeszkázás is megy.

A GS Pro működtetéséről a HiSilicon Kirin A1 chip gondoskodik, 2 GB belső tárhely társaságában, amelyen többek között zenéket is tárolhatunk. A burkolat alatt, a pulzusmérő mellett több egyéb érzékelő is helyett kapott, például gyorsulás érzékelő, légnyomás érzékelő, környezeti fényérzékelő,  giroszkóp és geomágneses érzékelő.

A beépített GPS már csak hab a tortán, és az ezzel együtt járó “hazavezető” funkció is, ami megjegyzi, merre kirándulunk és ha beállítjuk, megmutatja a visszafelé vezető utat is.

Az üzemidő pedig valóban a már említett 3 hét közelében jár. Természetesen ha használjuk a “always on” kijelzőt, akkor ez akár meg is feleződhet, de két hét még mindig nagyon szép teljesítmény a legnagyobb gyártók egy-két napos akkuidejét figyelembe véve.

Összegzés

Mindezeknek a tulajdonságokért a Honor egy viszonylag mérsékelt, 67 990 forintos árat álmodott meg, ami bizony nem kevés, de abban a ligában, ahol a Watch GS Pro játszik, már nagyon kedvező, hiszen itt kétszer, háromszor, sőt akár többször drágább típusokat is találunk.

[sc name=”facebook” ]

  • Külső
    (4.5)
  • Tudásszint
    (4)
  • Ár/érték arány
    (4.5)
4.3

Összegzés

A Honor Watch GS Pro 67 990 forintos árával és rendkívüli üzemidejével mindenképpen ajánlott vétel szerintünk.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?