Ledobta a tévés atombombát egy kínai cég: Jön a forradalmi AMQLED tv

A BOE által bemutatott 55 inches kijelzőben nincs háttérvilágítás, a fény a kvantumpontokban keletkezik! Az AMQLED tv állítólag kegyetlen jó képminőséget produkál.

A kínai BOE neve hazánkban talán annyira nem ismert, pedig a világ egyik legnagyobb kijelzőgyártójáról van szó. Egy olyan cégről, amely a mennyiség mellett a minőségre is nagyon ráfeküdt az elmúlt egy évtizedben, és nagyon komoly kutatói-fejlesztői bázist épített ki. Az erre szánt ipari mennyiségű pénzt többek között arra költötték, hogy forradalmi technológiákkal rukkoljanak elő, és a jelek szerint sikerrel is jártak.


AMQLED tv
A konszern ugyanis bejelentette, hogy sikerült előállítaniuk egy alapvetően televíziókba szánt, 55 inches képátlóval bíró, 4K felbontású AMQLED panelt. Ebben, eltérően a mostani QLED tévéktől nincs LED háttérvilágítás, hanem a cég állítása szerint a fény magukban a kvantumpontokban keletkezik. Köszönhetően annak, hogy a nanoméretű kristályok olyan speciális anyagból készültek, amely fényt bocsát ki elektromos feszültség hatására. A szín pedig a kristályok méretétől függően változik, ami azt jelenti, hogy nincs szükség külön szűrőkre. Valamint értelemszerűen folyadékkristályos (LCD) rétegre sem.

Ennek köszönhetően állítólag kiemelkedően tiszták a tónusok, óriási a színgazdagság és színpontosság, a betekintési szög pedig tökéletes. A vállalattól kapott információk szerint a valós kontrasztarány 1 000 000:1. Ami sokkal-sokkal jobb, mint amit a mai QLED tévék produkálnak. Ha mindez igaz (és miért ne lenne az?), és elfogadható áron tudják gyártani e kijelzőket, akkor az földrengésszerű változásokat hozhat a televíziós iparágban. Egyelőre még nem tudni, hogy mikor kerülhet boltokba az AMQLED tv. De az tény, hogy a cég több éve foglalkozik a fejlesztéssel. Tehát valószínűleg jól állnak, mi nem lennénk meglepve akkor sem, ha jövő év végére, vagy 2022-ben már meg lehetne venni az első AMQLED tv készülékeket.

Képek: PJTime 

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?