A Telenor új szolgáltatásai kifejezetten időseknek szóló megoldásokat kínálnak, ilyen például a 0-24-ben hívható, országos segítségnyújtó SOS Központ szolgáltatása is.  

Az idei Karácsony egész biztos, hogy másmilyen lesz, mint a korábbiak, és fokozott figyelmet kap majd az óvatosság. A Telenor kutatása szerint idén a megkérdezettek 44%-a a járvány miatt kevesebb személyes találkozást tervez az ünnepek idején, és közülük közel 50% úgy véli, hogy leginkább az idősebb, nem közös háztartásban élő rokonokkal, szülőkkel, nagyszülőkkel nem fognak találkozni.

Az elszigeteltség ellen az egyik legjobb megoldást az online kommunikáció kínálja, amelynek gyakorisága kimutathatóan nőtt az elmúlt időszakban. Többek között az idősek is egyre nagyobb magabiztossággal nyúlnak a digitális eszközökhöz és használják például az online videóchatet.

SOS Központ szolgáltatás és Myki Spot: biztonság egy gombnyomásra

Adódhat úgy, hogy bizonyos helyzetekben azonnal segítségre lenne szükségük az időseknek, ám állandó felügyeletet általában nehezen tudnak megoldani a családtagok.Az ehhez hasonló helyzetekre kínál megoldást a Telenornál mostantól elérhető, 0-24 órában hívható, országos segítségnyújtó SOS Központ szolgáltatása.

Az SOS Központ szolgáltatáshoz kifejezetten javasolt időseknek és családtagjaiknak, de anélkül is hasznos kiegészítő kütyü a helymeghatározó és nyomkövető, SOS hívásgombbal ellátott MyKi Spot. A nagyobb gyufásskatulya méretű, nyakba akasztható, övre vagy táska pántjára húzható MyKi Spoton beállítható három, veszély esetén hívható telefonszám, amiket az SOS gomb megnyomása esetén tárcsáz az eszköz, míg annak helyzetét a hozzátartozó családtag saját telefonján, a MyKi Spot alkalmazás (android app és iOS appsegítségével távolról is láthatja.

Az SOS Központ szolgáltatás hűségidő nélkül havonta 990 forintért vehető igénybe a Telenornál, bármilyen telefonnal, de elsősorban és különösképp SOS-gombbal ellátott eszközökhöz ajánlott. A MyKi Spot Telenor Mini tarifával vásárolható meg. A tarifa havonta 1990 Ft-ért 2 szám ingyenes, korlátlan hívását, HiperCsoporton belül pedig 100 perc lebeszélhetőséget kínál.

telenor-időseknek

Két könnyen használható, SOS gombbal ellátott telefon, és időseknek szóló, speciális tarifa

Mivel az érintőképernyős telefon sok esetben nem ideális választás az idősek számára, a Telenor bevezet két, kifejezetten nekik szánt, SOS gombbal ellátott nyomógombos telefont is. Az egyszerű telefonálást és üzenetküldést támogatja a klasszikus stílusú Doro 7010 készülék, valamint a Blaupunkt BS06 kagylótelefon is, amely dokkolóba állítva óraként és rádióként is használható.

Blaupunkt BS06

A Telenornak az idős korosztály mobilhasználati szokásaira szabott új, alacsony havidíjú ajánlata a Telenor Senior tarifa, amivel elkerülhető a kártyás egyenlegfeltöltéssel való bajlódás. A tarifa HiperCsoportban készülék nélkül 2490 Ft-os kedvezményes havidíjért érhető el. A HiperCsoporton belül korlátlan díjmentes beszélgetés jár, a tarifába épített havi 50 perc belföldi beszélgetés és 500 MB adatkeret mellé.

telenor-időseknek
Doro 7010

További információkért cserébe látogassatok el a következő oldalakra: https://www.telenor.hu/csaladi-tarifak és https://www.telenor.hu/sos-kozpont és https://www.soskozpont.hu/telenor

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!