A Huawei alapítója szerint Amerika meg akarja ölni a vállalatát

A Huawei alapítója azt is mondta, azt szeretné, hogy a Honor legyen a jövőben a legnagyobb riválisuk. 

A Huawei alapítója, Zsen Cseng-fej a jelentések szerint egy megható búcsúbeszédet tartott a Honor dolgozóinak, miután a Huawei úgy döntött, a teljes márkát eladja. Az alapító szerint a cége óriási nyomás alatt van az amerikai kormány miatt.


Azt is kijelentette, hogy az újabb és újabb amerikai korlátozások után egyértelművé vált számára, hogy egyes amerikai politikusok végleg meg akarják ölni a Huawei-t, nem pedig csak egy-két dolgon változtatni.

A Honor ártatlan dolgozóit és a márkát nem akarta kockáztatni az alapító, ezért döntött annak eladása mellett. A Reuters szerint a Huawei riválisai fokozták a gyártást és a termékdömpinget azért, hogy mondhatni az utolsókat is belerúgják a Huawei-be. 2021-re a cég globális mobilpiaci részesedése optimista becslések szerint is 4 százalék alá csökkenhet, a márka helyét a Xiaomi és az Oppo veszi át elemzők szerint.

A Huawei alapítója arra bátorította a Honort és dolgozóit, hogy legyenek a Huawei legfőbb riválisa a jövőben, motiválja őket, hogy nagyobbak legyenek, mint a Huawei volt.

Az amerikai politikai változások közepette a Huawei sorsa továbbra is a levegőben van, lehetetlen megmondani, hogy mi történik a következő hónapokban a szankciókkal.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: WSJ

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?