Kép: Eurogamer

A Spider-Man: Miles Morales-ben egy hiba miatt Pókember helyett simán közlekedhetünk a karácsonyi vásárokban megszokott kültéri gázmelegítős póznával is. 

A videojátékok egyik lenyűgöző szépsége, hogy a rendkívül idegesítő hibák mellett olyanokat is tartalmaznak, amik komoly derültséget váltanak ki. De nem csupán bugok vannak egy-egy címben, hanem glitchek is, és utóbbiak jellemzője, hogy olyasmit tesznek lehetővé, amit egyébként a fejlesztők nem terveztek bele a játékmenetbe. Ilyen bukkant fel a Pókember univerzum legújabb részében, a Spider-Man: Miles Morales-ben, méghozzá meglepő formában. A tréfásan “Spider-Lamp”-nek nevezett glitch lehetővé teszi, hogy a főszereplő helyett egy olyan oszloppal lengedezhetünk a toronyházak között, mint amiket jóféle karácsonyi vásárokban találni.

Sőt, a póznával nem csupán közlekedni lehet, hanem ugyanúgy támadásokat intézni az ellenfelekkel szemben, mint a tényleges Pókember karakterrel. Gondoljunk csak bele, mit érezhetnek szerencsétlen pixellelkek, amikor egy ilyen eszköz hálót lő rájuk, vagy éppen láthatatlansági képességét kihasználva a semmiből tör rájuk. Továbbiakban még több ilyen “érdekes” videó láthat napvilágot, mert mint kiderült, a főhős tulajdonképpen bármivé képes átváltozni. Így például lehet akár teherautó, de még szemeteskuka is, amennyiben a játékos lelkülete ezt kívánja. Jó hír, hogy mindez a játékmenetet nem befolyásolja, tehát attól, hogy nem a pókemberes pizsamában van a karakter, a képességei változatlanok, és nem fogunk a sztoriban megakadni csupán amiatt, hogy éppen egy nagyobb rakás galambkaki képében harcolunk a gonoszok ellen.