Ennek kellett volna a csomagban lenni - Kép: Wccftech

Eddig is tudható volt, hogy a PlayStation 5 iránti igény úgymond elég élénk, nem csoda hát, hogy erre a robogó vonatra igyekeznek a csalók is felkapaszkodni. 

A PlayStation 5 megjelenéséhez nem csak olyan hírek kapcsolódnak, hogy a hatalmas igény miatt nem mindenki kapja meg időben, hanem olyan is, aki egészen mást találtam a csomagban. Például rizst, macskaeledelt, vagy a szerencsésebbek grillsütőt. Ezekből az esetekből az derül ki, hogy bár maga az Amazon – a problémás csomagok feladója – abszolút korrektül járt el, közte és a végfelhasználó között simán kicselezhető a rendszer. Erről a vásárló nem tehet, tekintve, hogy már csak a kész tényekkel szembesül. Abban viszont már van némi része, ha képes akár negyedmillió forintnak megfelelő fontot is adni egy fotóért, amin a PlayStation 5 fotója látható.

Kép: Techeblog

Ugyanis pontosan ez történik az eBay-en. Csalók feltesznek egy képet az új konzolról, és a neve mellé odaírják, hogy “fénykép”, innentől kezdve pedig az erre fogékonyak miatt máris csörög a kassza. Amint a fenti képen látható, bőven 640 font felett is lehet vásárolni, ami a jelenlegi árfolyam mellett 250.000 forint körüli összeg. Bár maga az eljárás gyomorforgató, elviekben nem ütközik semmilyen szabályba, de ettől függetlenül nehezen védhető, hogy nem szándékos csalásról van szó. Hozzá kell tenni, akad több felhasználó is, aki fogta magát, és direkt licitált, ezzel olyan magasságokba röptetve az árat, hogy földi halandó úgy dönt, inkább vár, de nem vesz az aukciós oldalról méregdrágán PS5-öt. Felmerül persze a kérdés, hogy ilyenkor mi van, ha zárul az árverés? A válasz: semmi. A nyertes egyszerűen nem fizet.