Adrian-Smith-mém
Fotó: BBC

Adrian Smith éppen az Instagramon szörfölt, amikor rábukkant egy kisfiút ábrázoló internetes mémre, amelyen történetesen ő maga szerepelt. 

Napi szinten találkozunk internetes mémekkel, amiken jót nevetünk, és tulajdonképpen bele sem gondolunk abba, hogy pontosan kiket is ábrázolnak a vicces képek. De vajon elgondolkodunk-e már azon, hogy milyen érzés lenne, ha egy rólunk készült kép jönne velünk szembe netezés közben?

Adrian Smith már tudja milyen érzés ez, hiszen az Instagramon bukkant rá saját fiatalkori fotójára, ahol kissé szerencsétlen fiúként szerzett magának hírnevet a róla készült mém. Bár tulajdonosa csak jót szórakozott a képen, Smith beismerte, hogy ha gyerekként találkozik ezzel, egész biztosan nem tudta volna ilyen könnyedén kezelni a helyzetet.

A mém megalkotója felajánlotta Smithnek, hogy befejezi a fotójával való trollkodást, ám Smith úgy döntött, hogy szeretné, ha folytatná. A sztori odáig fajult, hogy az eredetinél is népszerűbb lett az a mém, ahol Smith felfedezi saját fiatalkori képét az interneten.

Adrian Smith mém
Fotó: State

Az Adrian Smith-mém „modellje” ma már Észak-Karolinában él, és két gyermek édesapja, aki azt a tanulságot vonta le a történetből, hogy ami felkerül az internetre, az bizony ott is marad, sőt akár önálló életre is kelhet, például egy mém formájában. Smith ennek kapcsán még azt is kifejtette, hogy mém ide vagy oda, nem a kitalált internetes alteregója határozza meg, milyen is ő valójában.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!