Kép: Techeblog

A Cyberpunk 2077 konzolos verziói kiverték a biztosítékot a játékosoknál. Valaki most megmutatja, milyen lett volna, ha a PlayStation 1 a célplatform. 

A Cyberpunk 2077 fejlesztése még 2013-ban kezdődött, és mivel egy olyan brigád állt a hátterében, akiknek a Witchert köszönhetjük, senki nem kételkedett a minőségben. Aztán teltek az évek, mindig érkezett valami hír, a közönség pedig egyre izgatottabban várta a 2020 tavaszán érkező címet. Csakhogy a tavaszból nyár lett, majd ősz, és “hirtelen tél”, amikor december első felében végül csak betoppant a végtermék. Ami a konzolos verziók esetében valóban olyan, mint a “végtermék”, tele nevetséges, sőt, röhejes hibákkal. Talajba süllyedő autók, égbe repülő emberek, a motor nyergében pucéran, karját széttáró karakterek, és még hosszan sorolhatnánk. Ezeket a hibákat ültette át valaki a PlayStation 1 környezetébe, és be kell vallani, rendkívül humorosan.

Az egész sztori bájához hozzátartozik, hogy a CD Projekt az újságírói előzetesekhez csakis PC-s kódokat adott, ami így utólag nem véletlen. Sőt, maga a vezérigazgató is úgy nyilatkozott, hogy a játék szépen fut konzolokon is. Akadnak, akik a játékosok felfokozott várakozása miatti nyomást okolja, de bármi legyen is a helyzet, annyi biztos, hogy valami nagyon el lett rontva. Habár PC-n sokkal jobb a helyzet, azért ott is akadnak érdekességek, mint például a szájmozgás nélkül beszélő karakterek. Bezzeg a PlayStation 1 idején minden játék úgy jött ki, hogy készen volt.