Nem siette el az Android 11-es frissítéseket a Sony. Csak a napokban indította el azokat, elsőként az Xperia 1 II-re. 

A Google nagyjából 4 hónapja adta ki az Android 11-et. A Pixel mobilok egyből frissültek, a többi gyártó azonban közel sem tudott ennyire gyors lenni. A legtöbb nagy cég már elindította egyes csúcsmodelljeire az Android 11-et, de a Sony sosem volt gyors rendszerfrissítések kapcsán. Szerencsére azért a japán gyártó is megkezdte már az átállást.

Elsőként az Xperia 1 II kap Android 11-et, Tajvanon már a múlt héten megjelent a frissítés, a héten pedig Európában is elindult végre. Franciaországban és Nagy-Britanniában is elkezdtek frissülni az Xperia 1 II-k.

A csomag közel 1 GB-os, érdemes tehát WiFi-hálózaton keresztül letölteni, ha valakinek nem korlátlan a mobilnetes csomagja. Frissítés előtt pedig arról is jó ötlet gondoskodni, hogy közel legyen a töltő, ha nincs jól feltöltve az akkumulátor.

A Google frissítései mellett okosabb lett a Cinema Pro app, a Photo Pro app MR móddal újított, van már 5G+4G dual SIM készenléti támogatás, testre szabható a BatteryCare funkció, és a WiFi, valamint a hotspot már egyszerre is használható.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: TechRadar