Rendhagyó karácsony volt az idei, és ez az ünnepi adatforgalom mennyiségén és a telefonbeszélgetések hosszán is meglátszott. 

A koronavírus miatt a személyes találkozások helyett sokan csak az online térben vagy telefonon köszöntötték fel egymást, erre utal, hogy az előző évekhez képest kb. 30%-kal nőtt meg az ünnepi adatforgalom, de a hanghívások is hosszabbak lettek, sőt mi több, SMS-t is többet küldtünk – tudhatjuk meg a Telenor sajtóközleményéből.

A mobilinternet forgalom 29%-kal nőtt a Telenor hálózatán a tavalyi karácsonyhoz képest: a legintenzívebb nap december 25 volt, egészen pontosan 10, 11, 12 órás időszakban neteztek a legtöbben – minden bizonnyal a többség ekkor bonyolította le az online családi találkozókat.

Bár a korábbi karácsonyokhoz képest nem telefonáltunk többször, ugyanakkor 30%-kal hosszabb ideig beszélgettünk. Ebben az esetben is 25-ei nap volt a legnépszerűbb, a telefonbeszélgetésekre azonban nem délelőtt, hanem inkább az esti órákban 20 és 23 óra között kerítettünk sort.

ünnepi-adatforgalom
Fotó: Telenor

Bár a mobilinternet népszerűsége kiemelkedő, úgy látszik, az SMS sem ment ki a divatból: az ünnepek alatt egyre növekvő szerepet kapott ez a kommunikációs forma is, a legtöbben 26-án SMS-eztek családtagjaiknak, barátaiknak vagy ismerőseiknek. A három napot egybevéve körülbelül 11%-kal többen küldtek így üzenet a Telenor ügyfelei, mint a tavalyi év karácsonyán.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!