Az LG QNED tévékkel robbantana bankot jövőre

Jönnek a kvantumpontos Nanocell technológiát a MiniLED háttérvilágítással ötvöző televíziók. Az LG QNED tévéket küld csatába a QLED-ek ellen.

Az LG bejelentette, hogy színre lép az első QNED televízióival, amelyeket elsősorban a QLED készülékek ellenfelének szánnak. A QNED nem valami forradalmi technológia, inkább neveznénk a már meglévő eljárások ötvözésének. Ebben ugyanis vegyítik a kvantumpontos, Nanocell LCD paneleket a miniLED háttérvilágítással. Ez utóbbi először bukkan fel az LG-nél, de más gyártók, például a TCL már piacra dobtak ilyen készüléket.


LG QNED

A miniLED lényege, hogy a megszokottnál sokkal több, közel 30 000 fénykibocsátó dióda szolgáltatja a háttérvilágítást, úgy hogy a LED-eket 2400 egyedileg vezérelhető fényerejű csoportba osztották. Ennek köszönhetően pedig bombasztikus kontraszt érhető el, és még látványosabb a HDR tartalmak megjelenítése. De azért ez még mindig elmarad az OLED televíziók egyedi pixelvezérlésétől. 2021-ben a hírek szerint 10 LG QNED modell érkezik, 4K és 8K felbontású készülékek egyaránt.

A QNED elnevezés egyébként a „Quantum Nanocell Mini LED” rövidítése, amivel az LG igencsak kiszúrt a Samsunggal. Az ősi rivális ugyanis évek óta kalapálgat egy QNED névre hallgató képalkotási technológiát, amely viszont totálisan különbözik ettől, és sokkal jobban hasonlít az OLED-re, csak ott nem szerves anyagot használnak.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?