Így működik a világ első kijelző alatti szelfikamerája

Zack Nelson a stresszteszt után darabokra szedte a ZTE Axon 20 5G mobilt. 

A ZTE elsőként dobott piacra olyan mobilt, amiben a szelfikamerát a képernyő alá rejtették. A mutatvány technológiailag érdekes és látványos, a képminőség egyelőre inkább szörnyű. De hogyan működik? Zack Nelson a szokásos stressztesztje után ezt is megmutatta, amikor darabokra bontotta az Axon 20 5G mobilt.


A 32 megapixeles szelfikamera a kijelző alatt rejtőzik, de igazából fölötte két képernyőt ragasztott egymásra a ZTE. Az egyik egy apró, négyzet alakú, alacsony felbontású a kamera fölött, majd ezen van az OLED-panel. Ezeken keresztül tud kikukkantani a szelfikamera.

Lévén, hogy első-generációs eszközről van szó, nem is volt várható, hogy túl jó legyen a képminőség. Azt ellenben jól jelzi, hogy a jövőben lehet ezt még tökéletesíteni, és akár el is tűnhetnek a fúrt szelfikamerák és az érzékelőszigetek. A gond csak az, hogy így is lépten-nyomon mindenhol és mindenen kémkednek a hackerek – tényleg hiányzik a kijelző mögé rejtett szelfikamera?

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Zack Nelson

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?