Végre nem ordítanak a Pixel 5 rendszerhangjai sem, a januári frissítés is hasznosnak bizonyult.

2020-ban végleg elszabadultak a csúcsmobilok árai: 1000-1400 euróért dobták piacra az óriási számokkal dobálózó hardverekből összerakott készülékeket, sokaknál pedig betelt a pohár: a prémium mobilok ára horrorszintre nőtt, és a hatalmas számok ellenére az üzemidő sokszor nagyon gyenge lett, a rendszer akadozott, a kamera képminősége nevetséges volt.

Ősszel aztán jött egy új irányzat, aminek a csúcsán a Google áll a Pixel 5-tel: elérhetőbb áron kínál olyan mobilt (persze jó lenne, ha mondjuk hazánkban is kapható lenne hivatalosan…), ami nem akarja megváltani a világot egy szenzációval, de mind üzemidőben, mind kamerában, anyagminőségben, a rendszer gyorsaságában, a frissítések terén és teljesítményben is nagyszerű.

Persze a Pixel 5 sem lett tökéletes, amellett, hogy hiányzik a zoomkamera, a képernyő alá rejtett hangszóró elég rosszul szólt, valamint a rendszerhangok is teljes hangerőn üvöltöttek a megjelenés óta, függetlenül a lejátszási hangerő szintjétől. Ez fotózásnál és képernyőkép készítésénél is zavaró volt.

Szerencsére a Google javítja a felmerülő hibákat, és már decemberben szó szerint kicserélte a hangszórók hangminőségét az adaptív hangzás funkcióval: ég és föld lett a különbség. Most tovább csiszolta a hangszórókat a januári frissítés, javította a rendszerhangok hibáját, továbbá az automatikus fényerő és képforgatás is pontosabb lett például.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: CNET