Kilistázva: ezekkel a tévékkel nyomul 2021-ben a Samsung

Bemutatta a Samsung az idén érkező TV-portfólióját, amelyet a legújabb Neo QLED, MicroLED és Lifestyle készülékek alkotnak.

Az elkövetkező években a Samsung zöld útra tér, így a TV-szekciót is a fenntarthatóság jegyében kívánják működtetni, ami magában foglalja a karbonlábnyom csökkentését, az energiahatékonyság növelését, a fenntartható csomagolást és a napelemes távirányítókat. Ám, hogy pontosan mely készülékekre kell számítanunk, azt a lenti felsorolásból tudhatod meg.


Neo QLED: formabontó kijelzőtechnológia

Neo QLED névre keresztelt innovatív kijelzőtechnológiát mutat be 8K és 4K csúcsmodelljeiben a Samsung, amelynek alfája és omegája a Quantum Mini LED, melynek különlegessége, hogy a hagyományos LED-ek 1/40-ed része. A Quantum Matrix Technológia lehetővé teszi a sűrűn álló LED-ek ultrafinom és pontos vezérlését, ezzel megakadályozva az elmosódást, így a használói elképesztően magas minőségben élvezhetik a kívánt tartalmakat.

A Neo QLED-et a Neo Quantum Processzor hajtja, amely képes a minőséget bemeneti minőségtől függetlenül 4K és 8K képkimenetre optimalizálni, akár 16 különféle neurális hálózati modell használatával, amelyek mindegyike az MI felskálázásra és a mélytanulás (deep learning) technológiára épül.

samsung-tv
Fotó: Samsung

Az új Infinity One kialakítással szinte teljesen kávamentes képernyőket szállít a Samsung, emellett egy teljesen új kábelvezető rendszerrel is fel lesznek szerelve a Neo QLED modellek. A széria 8K és 4K modelljei olyan intelligens funkciókat is kapnak, amelyek abszolút illeszkednek a megváltozott otthoni környezethez, egyedi tulajdonságokkal ruházva fel a készülékeket. Ilyen például:

  • a Samsung Health, amely edzőtermet csinál a nappaliból, miközben a Smart Trainer 4 funkció valós időben követi és elemzi a testtartást, akárcsak egy valódi személyi edző. A beépített intelligens trainer visszajelzést ad, segít számolni az ismétléseket és megbecsülni az elégetett kalóriákat.
  • Super Ultrawide GameView a játékosoknak kedvez, hogy ne csak a 21:9-es képaránnyal, hanem az ultraszéles 32:9-es aránnyal is játsszanak.
  • A Google Duo abban segít, hogy a felhasználók okostelefonjukon keresztülkiváló minőségű, videóhívást kezdeményezzenek, amelyhez akár 32 ember is csatlakozhat, függetlenül attól, hogy melyik operációs rendszert használják.
  • A PC a TV-n elérhetővé teszi, hogy a felhasználók számítógépet csatlakoztassanak a TV-hez, ezzel az eszköz az otthoni munkavégzésre, tanulásra is alkalmas lehet, csatlakoztatott egérrel, billentyűzettel és számítógéppel.
MICRO LED a képminőség új korszaka

Az új MICRO LED portfólió lenyűgöző vizuális élményt kínál, újgenerációs, ultranagy TV kijelzőn, amelynek keretén belül a 110-, a 99 colos és a kisebb méretű készülékek az év végéig folyamatosan érkeznek. A felhasználók a 4Vue (Quad View) funkcióval kényelmesen nézhetnek akár négy tartalomforrást is egyidejűleg a képernyőn.

Egyszerre több külső eszköz is csatlakoztatható a készülékhez, így akár egyszerre nyomon követhető több rájátszás meccs
eredménye, vagy játék közben streamelhetők a különböző segítséget nyújtó videók, mindez természetesen lenyűgöző minőségben és nagy méretben.

A MICRO LED portfólió esetében nem pusztán a látvány, de a dinamikus hangélmény is kiemelkedő. A készülék beépített Majestic Sound rendszerrel érkezik, amely lélegzetelállító 5.1
térhangzást nyújt külső hangszóró nélkül is.

samsung-tv
Négy tartalomforrás egyidejűleg Fotó: Samsung
Díjnyertes Lifestyle-portfólió 

A képkeretet utánzó The Frame készülék 2017-es debütálása óta elképesztő sikernek örvend, ám a 221-es verzió még a korábbiaknál is jobban emlékeztet egy műalkotásra. A The Frame vadiúj modelljei most elődjeikhez képest közel 50 százalékkal keskenyebb kialakítással és öt új színvariánsban érkeznek, kétféle személyre szabható stílusban: a „Modern” és „Hagyományos” modellek egyaránt illeszkednek majd a legkülönfélébb belső terekhez.

The Frame Fotó: Samsung

Ha további információkat szeretnétek megtudni a Samsung idén érkező tv-portfóliójával kapcsolatban, akkor látogassatok el a gyártó hivatalos oldalára.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?