A Samsung különleges tévéjének legfrissebb verziója megérkezett hazánkba, mi pedig kipróbáltuk hogy megnézzük milyen lett a képminőség, a kezelés, a hang és a dizájn! Jöjjön tehát a Samsung The Frame 2020!

Samsung The Frame 2020 – a koncepció

A Samsung nagyon ráfeküdt a speciális kialakítású, úgynevezett Lifestyle tévékre. Ebbe a vonalba tartozik az általunk is kipróbált Serif TV, az elforgatható The Sero, és persze a The Frame is, amelynél az volt a cél, hogy egy hagyományos képet idéző készüléket hozzanak létre. Ennek legújabb változata megérkezett Magyarországra, és eljutott hozzánk is.

Samsung The Frame 2020

Külső

Kialakítás: Lapos, sík.
Stílus: Manapság a trend, hogy láthatatlan, azaz minél vékonyabb, keskenyebb legyen a televíziók kávája, hogy minél kevésbé legyen feltűnő. Azonban a Frame esetében a dél-koreai cég szembement a divattal, és kifejezetten vastag, hangsúlyos kerettel látta el a terméket. Pontosan azért, hogy minél jobban hasonlítson egy “rendes” képre. Ráadásul ez a keret mágnessel kapcsolódik a készülékházhoz, ebből fakadóan igen könnyen eltávolítható, és cserélhető. A gyári sötétszürke helyett így felpattintható rá fehér, világos- illetve sötétbarna kiegészítő is, azaz a televízió külseje bizonyos keretek között személyre szabható! Ez a megoldás abszolút unikumnak számít jelenleg a piacon, és még ennél is fontosabb, hogy a The Frame nem csak egyedi, hanem jól is néz ki, hiszen az összhatás kifejezetten ízléses lett.


Falra akasztható: Naná! Egy speciális konzolnak hála hézagmentesen simul a függőleges felületre.
Állványon: Igen, hagyományos tappancsokra is rápakolható, sőt vásárolható hozzá egy speciális tartószerkezet, ami leginkább egy háromlábú festőállványra hajaz.

samsung the frame keretek
Csatlakozók: Egy könnyen elrejthető külső dobozon (One Connection) kaptak helyet, a ki- és bemenetek (4 db HDMI 2.0, 2 db USB 2.0, net, optikai digitális audió, CI+ ) amely egyetlen vékony kábellel csatlakozik a képernyőhöz. Ez pedig azt jelenti, hogy a készülékből nem lógnak vezetékek, ami mindenképpen jót tesz a külsejének.
Státusszimbólumként használható: Igen. Nagyon is!
Bluetooth: Támogatott.
WiFi: Van, beépített.

Képminőség

Paneltechnológia: 10 bites QLED panel Edge-LED háttérvilágítással.
Felbontás: 4K, 3840×2160 képpont. Jelenleg már ez az általános. Rendben van.
Kontrasztarány: A QLED kijelző nagy valós kontrasztarány elérését teszi lehetővé. A Samsung The Frame 2020 esetében ez az érték ~7000:1. Ez pedig kiemelkedően jónak számít!
Színpontosság: Megfelelő beállítások mellett a tónusok valósághűek és természetesek. A mérések során 0,86 átlagos DeltaE értéket mértünk, ami igen jónak számít.


Mozgásmegjelenítés: Nem hibátlan. Rossz források esetén (alacsony bitrátájú videók, médiaboxból érkező tv adásoknál, egyes YouTube anyagok stb.) megfigyelhető nagyon enyhe akadozás, és elmosódás néha. Ezt egészen hatékonyan lehet orvosolni a Auto Motion Plus technológia bekapcsolásával, amely virtuális képkockákat illeszt be a valódiak közé.
Zajosodás: Nem nagyon találkoztunk vele, de egyes tv adásoknál előfordulhat. A Zajcsökkentés funkció bekapcsolásával mérsékelhető.
Betekintési szög: Kimagaslóan jó! 170-175 fokos szögből már érzékelhető a tónusok fakulása, a szaturáció változása. De az is igaz, hogy ennyire kiszorított pozícióból azért már ritkán néz bárki televíziót.


Homogenitás: Nagyon jó, felhősödés, foltosodás egyáltalán nem tapasztalható.
Input lag: 15,9 ms. Remek érték, ami a játékosoknak fontos lehet.
HDR: A Samsung The Frame 2020 modell biztosítja a nagy dinamikatartományú (HDR) tartalmak megjelenítését. Ám mivel a maximális fényerő viszonylag alacsony (~500 nit), ezért a HDR hatás nem olyan látványos, mint például a Samsung QLED televíziók esetében, amelyeknél ez az érték jóval nagyobb.

Beégésveszély: Nincs

Hang

Hangrendszer: 40 wattos, 2.2 csatornás, integrált mélysugárzós, de rejtett hangszórókat használó beépített rendszer.
Hangminőség: Az átlagosnál egy fokkal jobb, ám messze nem tökéletes. A basszusokból alig hallani valamit, a dinamika nem túl meggyőző, és a sztereó hangtér átlagos nézési távolságból nem érzékelhető.


Hanghibák: Nincsenek.
Beszédhang kiemelés: Működik, ráadásul remekül.
Ajánlott-e külső hangrendszer használata: Igen. Egy jobb hangprojektor, sztereó vagy házimozi rendszer jobb hangminőséget produkál.

Kezelés, okostévé

Okostévé rendszer: Tizen SmartHub
Magyarul tud: Igen
Alkalmazások száma: Kb. 200 darab. Nem olyan sok, de a legfontosabb alkamazások (Netflix, YouTube, HBO Go, Spotify stb.) nem hiányoznak! Az appok futtatása kellően gyors.
Médialejátszó alkalmazás: Van, előre telepített. Csupán rá kell dugni az USB porton keresztül a külső adattárolót (pendrive vagy merevlemez) és rögtön lehet nézni a filmeket, képeket, és hallgatni a zeneszámokat.


Böngésző: Van. Normálisan működik
Távirányító: Vékony, dizájnos, de kevés gombot tartalmaz, emiatt csak a szolgáltatások egy része érhető el róla közvetlenül.
USB-n keresztül csatlakoztatott vezérlőeszközök: Használatuk támogatott.
Mobil konvergencia: Megoldott! Egy ingyenesen letölthető app révén Android vagy iOS alapú telefonról vagy tabletről vezérelhető a készülék. Az azon található tartalmak vezeték nélküli megosztása, illetve a képernyő tükrözése is megoldott.

Extrák

Művészeti mód: Ezen exkluzív szolgáltatás révén az Art Gallery adatbázisában megtalálható művészeti alkotások, rajzok, festmények, illusztrációk jeleníthetőek meg a képernyőn, úgy, mintha azok papírra, vászonra készültek volna.

Emellett természetesen saját képeinket, fotóinkat is megjeleníthetjük itt. A különféle szűrők sem hiányoznak, amelyek még tökéletesebbé teszik annak illúzióját, hogy itt egy „valódi” képet látunk. Ezen kívül lehet olvasgatni az adatbázisban található művekről, illetve azok alkotóiról is. Ez remek kis extra.


Bluetooth: A BT támogatású hangeszközökre vezeték nélkül kilőhető a hang. Nagyon hasznos és jól is működik.
Beépített használati utasítás: Van. Remekül használható, nagy segítséget jelent.

Ár

43″: ~278 000 forint
50″: ~335 000 forint
55″: ~375 000 forint
65″: ~550 000 forint
75″: ~850 000 forint
A tavalyi modelleknél olcsóbb a Samsung The Frame 2020 változat. A tudásának, különlegességének, tulajdonságainak megfelelőek ezek az összegek. Túlárazottnak nem neveznénk.

Kinek ajánljuk – Samsung The Frame 2020

– A képzőművészetek rajongója.
– Egyedi, különleges televíziót szeretne.
– Lényeges a magas valós kontraszt.
– Fontos a pontos színmegjelenítés.
– Tart a beégéstől.

Kinek nem ajánljuk – Samsung The Frame

– Belépő szintű televízióban gondolkodik.
– Hétköznapi, jellegtelen készülékre vágyik.
– OLED tévét akar.
– Kiemelkedő hangminőséget vár a televíziótól.

Még több információ a Samsung The Frame 2020 tévéről a termék hivatalos weboldalán.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Teszt áttekintő
Dizájn
Kijelző/képminőség
Kezelés
Hangminőség
Ár/érték arány
Hűha faktor
samsung-the-frame-2020-tv-es-festmeny-szerelemgyerekeA Samsung The Frame 2020 egy ízig-vérig lifestyle tv. Egy igazán különleges darab, amely remek képminőséget produkál, és szuper, hozzáadott értéket jelentő extrákat kínál.