Érkezik a Sony tévékre az ingyenes Netflix pótlék, a Bravia Core, amelyen keresztül a Sony Pictures alkotásai érhetőek el.

A naaaaaagy Sony konglomerátum része a tévégyártó vállalat mellett többek között egy tartalomelőállítással foglalkozó cég is. Ez a Sony Pictures, amely egyike a világ legnagyobb ilyen vállalatainak, és most végre a holdingnak sikerült e két szekciót összeboronálnia.

Bravia Core

Ennek köszönhetően idén elindul a Sony saját tévés online streaming szolgáltatása, a Bravia Core, amelyen keresztül elérhetőek a Sony Pictures által gyártott filmek, sorozatok, magazinműsorok. Ez a tervek szerint az idei Sony televíziókra kerül fel exkluzív appként, ami egy újabb érv lehet a márka mellett egy vásárlási döntés meghozatala során. A minőségre nagyon odafigyelnek, hiszen a bitráta elérheti a 80 Mb/s értéket, ami az UHD Blu-ray szabvány szintje, és lényegesen jobb például a Netflix által produkált 17 Mb/s-nél. Azaz magyarán a Bravia Core anyagai lényegesen jobban fognak kinézni ideális körülmények esetén. Nem kell tartani zajosodástól, pixelesedéstől, a színek tiszták lesznek, a felbontás 4K, és a HDR támogatás is megoldott.

A szolgáltatás első körben 100 anyaggal indul, amelyek között lesz mindenféle kontent, és ez a szám idővel a tervek szerint folyamatosan bővül majd. A hírek szerint rögtön félszáz amerikai és európai országban lesz a Bravia Core, amelyek között hazánk is megtalálható.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!